Studentkåren har valt Markus Fiedler till Årets lärare

Markus Fiedler

Blekinge studentkår har utsett Markus Fiedler till Årets lärare. Han prisas bland annat för sitt stora engagemang. Vid en ceremoni på onsdagen fick han motta blommor och diplom.

​Markus Fiedler är professor i teletrafiksystem och han arbetar på institutionen för teknik och estetik.

Blekinge studentkår frågade i början av 2023 studenterna vilken som var deras favoritlärare. Nu står det alltså klart, det är Markus Fiedler.

-Jag blev överrumplad och känner mig fortfarande tagen – det tar ett tag att smälta. Jag känner mig mycket hedrad. Studenterna är det mest värdefulla och viktigaste som finns på en högskola, säger Markus Fiedler.

På frågan varför han tror att just han blev utnämnd svarar han:

-Jag använder en tysk ordlek: ”fördern und fordern” – fritt översatt: att stödja och utmana. Studenterna är det bästa jag vet (på jobbet iaf), direkt följt av mina fina kollegor och den alldeles speciella miljön på Campus Karlshamn. Studenterna äger sina utmaningar/projekt, och jag finns till för att tipsa, influera, säga till och klappa på axeln.

Nedan finns några av motiveringarna:

”Jag hoppas han vet om att han gör en stor skillnad, studenter som har tagit examen för ett par år sedan pratar ännu om den positiva skillnaden som han gjorde för dem.”

”Han har varit så otroligt engagerande i våra kurser och man märker verkligen att han brinner för högskolan och oss studenter.”

”Det har varit en ära att få ha honom som handledare, kursansvarig och examinator. Det finns ingen som vår fina Markus!”

”Har sett fram emot alla föreläsningar med honom. Man känner sig alltid peppad och redo att ta sig an utmaningar efter att man snackat med honom.”

”Efter varje träff känner man sig upplyft och som att man fått ny kraft!”

”Markus har verkligen motiverat både mig och andra studenter i våra studier. Han har väckt studieglädje och låtit sina erfarenheter inspirera oss till fortsatt lärande. Jag är väldigt tacksam över att Markus undervisar på Campus Karlshamn, och jag hoppas att fler studenter får ta del av hans lärdomar!”

”Otroligt fin och pedagogisk människa som definitivt förtjänar att bli årets lärare!”

30 mars 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×