Minister fick se realistisk examination på unik hälsoklinik

Matilda Ernkrans

Idag besökte forsknings- och utbildningsminister Matilda Ernkrans BTH. Hon gjorde bland annat ett besök på vår hälsoklinik då studenter på Sjuksköterskeprogrammet examinerades.

På BTH:s unika forsknings- och utbildningsklinik examineras och tränas studenterna under realistiska former. De kan även öva och simulera olika scenarion – allt för att de ska vara så förberedda som möjligt för sitt kommande yrke.

-Det blir väldigt verkligt, säger Matilda Ernkrans, om arbetssättet i kliniken på BTH.

Antalet studenter som i höst sökte Sjuksköterskeprogrammet, med start till våren 2022, ökade med 19 procent jämfört med förra året, och de som valde BTH i första hand ökade med 31 procent jämfört med förra året.

-Vi behöver utbildade personer för att klara en bra välfärd och behoven finns i hela landet. Då är det bra att man kan utbilda sig i hela landet. BTH bidrar väldigt mycket, säger Matilda Ernkrans.

Under dagen besökte Matilda Ernkrans även institutionerna för datavetenskap, fysisk planering och programvaruteknik. Hon fick även träffa Blekinge studentkår samt fackliga företrädare och huvudarbetsmiljöombud.

Ministern fick även möjlighet att se sig om i lokalerna och ta del av presentationer om BTH:s verksamhet.

21 oktober 2021

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×