Prins Daniel pratade innovation och entreprenörskap med studenter

Jonas Tellander, Patrik Liu Tran och prins Daniel

Nyligen besöktes BTH av Prins Daniels Fellowship. Syftet med besöket är att inspirera unga att gå sin egen väg och att bli entreprenörer.

Salen var fullsatt med studenter som kommit för att lyssna på inspiratörer när de samtalade med prins Daniel om entreprenörskap och vad som drivit dem att starta egna företag.

– Det är viktig att man brinner för något, att hjärtat är med, i det man gör. Det ska finnas passion, säger Prins Daniel som själv är entreprenör och som har startat eget företag. Vi är här för att inspirera och visa goda exempel.

De två inspiratörerna Patrik Liu Tran och Jonas Tellander berättade om sin bakgrund och hur deras väg till att starta eget bolag sett ut.

Efter universitetsstudier startade Patrik mjukvarubolaget ”Validio”. Han har även antagits till Prins Daniels Fellowships mentorsprogram. Programmet ger ett antal utvalda entreprenörer möjlighet att under två års tid få stöd att utveckla sitt företag och sig själv som entreprenör. Stödet är i form av en mentor som är handplockad från det svenska eller utländska näringslivet.

Den andra inspiratören är Jonas Tellander som startade ”Storytel”, eller ”BOKiLUR” som det hette från början, och är dess vd sedan 2005.

Inspiratörerna pratade om hur man kommer i gång, att man har en bra idé och att det krävs övertygelse i det man gör.

– Det gäller att ställa sig frågan ”Vad är kul att driva under många år?”. Det du brinner för kan du sälja in, menar Jonas Tellander.

Efter samtalen med de två inspiratörerna och prinsen så startade rundabordssamtal med studenter. Därefter blev det lunch med korta pitchar av regionala entreprenörer och, som avslutning, ett företagsbesök på NKT.

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel.

7 mars 2024

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×