Rekordstor ökning av antalet sökande: 24 procent

BTH ökar antalet sökande till sina program med 24 procent jämfört med förra året. När det gäller det totala antalet sökande, det vill säga till både program och kurser, är ökningen hela 52 procent.

-Vi ser en betydande ökning av antalet sökande till våra program och kurser. De som söker till våra program ökade med 24 procent jämfört med förra året. Det är den största procentuella ökningen som vi haft mellan två antagningsår på ett helt decennium, menar Eva Pettersson, prorektor vid BTH.

Vi har fått in totalt 6 941 sökande till våra program vilket är en ökning med 24 procent mot året innan, då 5 583 sökte till programmen. Ökningen är betydligt större än den genomsnittliga ökningen i övriga landet som ligger på 13 procent.

-Det är fantastiskt att vi ökar så här mycket, säger prorektor Eva Pettersson. Det visar att vi har attraktiva utbildningar som ligger rätt i tiden.

Stor ökning av antalet förstahandssökande
När det gäller antalet sökande som har BTH som sitt förstahandsalternativ så har de ökat markant inför hösten 2020. BTH har den största procentuella ökningen i landet – 42 procent fler har en utbildning (program eller kurs) vid BTH som sitt förstahandsalternativ.

Webbprogrammering – populärt område
Det mest populära programmet är Webbprogrammering där vi har 1 208 sökande. En klar ökning syns även på Sjuksköterskeprogrammet med 668 sökande.

Bland de fristående kurserna är det Webbutveckling och programmering som är mest populär – kursen har 1 028 sökande. Totalt har BTH:s kurser fått 4 770 sökande.

Tips!

Glömde du att söka till BTH? Då kan du göra en sen anmälan
Trots att det är betydligt fler som har sökt till BTH till hösten går det fortfarande att göra en så kallad sen anmälan till vissa program och kurser. Läs mer här.

17 april 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×