Sjuksköterska och Webbprogrammerare i topp när ansökan stängde

Studenter

Antalet som sökte en utbildning vid BTH till hösten minskar något visar antagningsstatistiken från UHR som kom igår. I topp ligger som vanligt Sjuksköterskeprogrammet, Webbprogrammering men även Tekniskt basår.

– Nedgången vi ser är säkert en ”postcorona-effekt”, det vill säga det är färre som väljer att söka till högskolan, säger Eva Pettersson, prorektor vid BTH.

Antalet som sökt en utbildning vid BTH till hösten sjönk med 8 procent – en nedgång som dock är lägre än den nationella minskningen.

Antalet personer som sökt ett utbildningsprogram ligger dock oförändrad jämfört med förra året vilket är glädjande.

– Sjuksköterskeprogrammet och Webbprogrammering är fortsatt oerhört populära. Men i år ser vi även att Tekniskt basår har fått fler sökande vilket är väldigt roligt eftersom basåret ger behörighet att läsa vidare på våra ingenjörsprogram, säger Eva Pettersson.

Till flera av utbildningarna är det fortfarande möjligt att anmäla sig. Läs mer till vilka utbildningar du kan göra en sen anmälan till.

När anmälan på Antagning.se stängde vid midnatt den 19 april hade nära 377 000 personer anmält sig till höstens högskoleutbildningar. Mer sökstatistik finns på UHR.

21 april 2022