SM i ekonomi – deltävling på BTH idag

Studenter vid dator

SM i ekonomi är en årlig lagtävling i ekonomi för landets högskolor. Idag genomförs en lokal deltävling på BTH för att utse det lag som får representera BTH i den nationella tävlingen som genomförs i Örebro senare i vår.

Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har rätt att delta med ett lag bestående av tre studenter för att göra upp om titeln ”Svenska mästare i ekonomi”.

-Målet med SM i ekonomi är ett erbjuda studenter en möjlighet till att inte bara skapa ett större kontaktnätverk med andra studenter, skolor och företag utan även att lyfta det egna intresset för ekonomi, säger Jim Dahlberg, vice ordförande för ekonomistudenternas förening EKEN vid BTH.

SM i ekonomi har varje år ett eget aktuellt team som knyter till framtid och karriär. Temat genomsyrar hela arrangemanget, från tävlingsfrågor till föreläsare. I år arrangeras tävlingen av Örebro universitet och temat är ”Challenge Your Potential” som är kopplat till hur man, trots motgångar och hinder, lyfter fram sin fulla potential.

Tävlingen arrangeras av Sveriges ekonomföreningars riksorganisation, en paraplyorganisation som grundades 1975 för Sveriges ekonomföreningar/kårer och idag representerar cirka 37 000 ekonomstudenter. Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har rätt att delta med ett lag bestående av tre studenter för att göra upp om titeln “Svenska mästare i ekonomi”. SM i ekonomi startades 1987.

17 mars 2021