Socialministern inviger unik hälsoklinik

Idag invigde socialminister Lena Hallengren BTH:s nya forsknings- och utbildningsklinik. Den är unik i sitt slag genom att den kombinerar innovation, implementation och utbildning under samma tak.

Socialministern menade att vi står inför stora utmaningar när det gäller vården. Vi lever allt längre och botar allt fler sjukdomar, men i och med att vi blir äldre ställs också högre krav på den svenska sjukvården.

-Vi måste samverka över gränser för att nå nya mål inom vården och vården måste utvecklas för att möta nya behov, säger Lena Hallengren.

Ministern har dock flera tankar och idéer om hur svensk välfärd ska stärkas:

-Det måste till nytänkande inom akademin och vi måste ta vara på den nya teknikens potential – därför är jag glad att jag får inviga den nya forsknings- och utbildningskliniken idag, menade socialministern.

Den nya hälsokliniken är unik internationellt sett i att den kombinerar innovation, implementering och utbildning. Den är en mötesplats för forskning, undervisning och hälsoteknisk produktutveckling – allt under samma tak – och här kommer studenterna få den viktiga kopplingen mellan teori och praktik. Kliniken är resultatet av ett långt och intensivt arbete av flera aktörer, både inom och utanför BTH.

-Vi började bolla idéer med olika aktörer redan 2015 och 2017 lämnade vi in en skiss på en klinik. Nu, 2019, står vi här och det är klart – det är knappt att jag kan tro det. Tack alla som har arbetat med det här – det hade inte gått om vi inte gjort det tillsammans, sa Doris Bohman, prefekt vid institutionen för hälsa.

Socialministern avslutade sitt invigningstal med följande ord:

-Det kommer att bli roligt att studera här, att arbeta här och att forska här.

Därefter tog Lena Hallengren saxen och klippte bandet. Därmed är BTH:s nya hälsoklinik officiellt invigd.

13 september 2019

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×