Studenter klara för SM i ekonomi

Nu är BTH:s lag som ska tävla i SM i ekonomi utsett. Det blir ett lag med tre studenter från Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi.

Varje år genomförs SM i ekonomi. I år går tävlingen av stapeln i maj, i Karlstad. I veckan genomfördes lokala deltävlingar på lärosätena runt om i landet – så även på BTH.

Deltävlingen arrangerades av EKEN – ekonomistudenternas egen studentförening.

-Deltävlingen var uppdelad i fyra olika delar; nationalekonomi, mikroekonomi, företagsekonomi och marknadsföring, berättar Morgan Stigeborn, en av deltagarna i det vinnande laget.

-Vi fick sedan svara på frågor inom de här områdena och diskutera dessa i grupp.

Laget som vann deltävlingen består, förutom Morgan, av Emil Johansson och Viktor Wennerberg. De går allihop första året på det femåriga civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi.

-Jag tror att vi vann deltävlingen tack vare att vi hade en bra dialog i gruppen och att vi nyligen har haft en kurs i mikroekonomi vilket hjälpte oss en hel del, säger Morgan.

Under helgen 4–7 maj hålls konferensen SM i ekonomi på Karlstads universitet. Då genomförs semifinal och vinnaren av SM i ekonomi 2023 koras. Dessutom blir det föreläsningar och nätverkande för de deltagande studenterna.

Merparten av de andra tävlande är ekonomistudenter medan BTH:s lag är ingenjörsstudenter. Hur ser laget på detta?

-Konkurrensen i Karlstad kommer att vara tuff, vi är de enda ingenjörerna där och de andra går mer renodlade ekonomiprogram vad jag förstår. Men med hjälp av ingenjörskunskaper kommer vi nog långt, kanske hela vägen, hoppas Morgan.

Vi önskar BTH-laget lycka till!

 

 

20 mars 2023