Studenter nominerade i Swedish Game Awards

Den nystartade spelstudion Whacky Mole Studio är nominerade i hela tre kategorier i Swedish Game Awards. Bakom studion står sju BTH-studenter.

Det är spelstudions spel Mineral Madness som har nominerats i tre kategorier: Game of the Year, Best Technology och Best Design.

Swedish Game Awards är Sveriges största tv-spelsutvecklingstävling som framför allt vänder sig till studenter som studerar spel- och mjukvaruutveckling men även  konst.

– Tävlingen är en fantastisk möjlighet för oss att få visa upp vårt spel och träffa andra inom branschen. Att vara nominerade känns otroligt spännande och som en liten seger i sig. Vi ser verkligen fram emot att delta och se hur det går, säger Filip Unger.

Mineral Madness är ett fartfyllt och kaotiskt spel för flera spelare.

– Målet är att med hjälp av bomber och en hacka samla på sig mineraler i en fullt förstörbar, procedurellt genererad grotta. Bomberna är även ett utmärkt sätt att handskas med andra spelare eller stora insekter som vill ta dina mineraler. Du är inte ensam i grottan.

Bakom spelstudion Wacky Mole står sju BTH-studenter: Adrian Tegelind, Linus Östergaard, Elin Hägg, Simon Andreasson, Stephanie Sundqvist Tepfers, Filip Unger och Nathanael Remstedt.

31 augusti 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×