AI-forskning i fokus då svenska AI-sällskapet möts på BTH

Martin Boldt

Organisationen Svenska AI-sällskapet, SAIS, har förlagt sin årliga konferens till BTH. Under två dagar kommer forskare och industrirepresentanter att diskutera AI och presentera ny AI-forskning.

Martin Boldt, docent i datavetenskap vid BTH, har varit med och arrangerat konferensen:

– Det är hedrande att Svenska AI-sällskapet återkommer till BTH med sin årliga konferens. Det har hänt mycket på forskningsfronten sedan konferensen var här förra gången 2017, säger han.

Under två dagar kommer det att presenteras nya forskningsrön inom AI och deltagarna kommer att genomföra worshoppar. Dessutom finns ett  flertal talare, bland annat professor Diego Calvanese, dr Judith Bütepage samt professor Lars Kai Hansen på plats i Karlskrona för att sprida kunskap inom sina respektive specialområden.

– Jag tror det är få gånger under SAIS:s dryga 40-åriga historia som AI-utvecklingen har gått så snabbt som den gör just nu. Därför är det kul att AI-forskare och industrirepresentanter samlas i Karlskrona för forskningspresentationer och intressanta diskussioner kring AI, menar Martin Boldt.

SAIS bildades 1982 och syftar bland annat till att främja AI-intressen i nationella och internationella sammanhang. SAIS anordnar en årlig konferens, stöder kurser, workshops och konferenser inom områden som anknyter till AI.

Ordförande för Svenska AI-sällskapet är Fredrik Heintz, professor vid Linköpings universitet.

12 juni 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×