”Tänk om – tillsammans i krig och i fred” – BTH värd för vandringsutställning

Tänk om kriget faktiskt kommer till vårt land. ”Tänk om – tillsammans i krig och i fred” är en utställning om vikten av att vara förberedd. Utställningen turnerar på universitet och högskolor landet runt och 12-22 februari finns den hos oss på BTH.

Utställningen består av två olika delar; en del utanför biblioteksbyggnaden i en gul container där besökaren genom rörelse, ljud och annan teknik får uppleva känslan av att ett krig pågår. I den andra delen får man som besökare chansen att lära sig mer om Sveriges försvarshistoria och vad man kan göra i dag för att engagera sig i totalförsvaret, det militära eller det civila. Denna del hittar du på bibliotekets övre plan.

Invigning/vernissage
Måndagen den 12 februari kl. 15:30, Lövsalen, biblioteket, övre plan.

Plats och öppettider
Måndagen den 12 till torsdagen den 22 februari, vardagar mellan 11:00-17:00.
Utanför biblioteksbyggnaden, hus H, samt bibliotekets övre plan, Campus Karlskrona.

Bakgrund
Försvarsmakten, Statens försvarshistoriska museer (SFHM) och Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF) har tagit fram vandringsutställningen. Syftet med utställningen är att höja medvetenheten och vikten av beredskap samt öka försvarsviljan hos unga vuxna. Samt bidra till en större kunskap om vår gemensamma historia och de värden vi vill försvara.

Mer information om utställningen

9 februari 2024

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×