Två BTH-studenter med på listan över Årets Tech-tjej 2022

Microsoft presenterar idag de tio nominerade i Årets tech-tjej 2022. BTH har glädjande med två studenter på listan vilket vi är ensamma om bland lärosätena.

De två nominerade studenterna till Årets tech-tjej 2022 från BTH är:

  • Lea Braun som läser Civilingenjör i industriell ekonomi
  • Malin Wadholm som läser Webbprogrammering

-Det känns otroligt spännande och jag ser fram emot vad detta kommer att leda till, säger Lea Braun.

Och Malin Wadholm håller med:

– Det är så roligt att få vara en av de tio finalisterna. Det är nio andra otroligt inspirerande tjejer och jag är både stolt och ärad att få vara med på den listan, säger hon.

Lea Braun är även en av de som driver nätverket WOX, Network of female engineers, på BTH. Det är något hon kommer att fortsätta att arbeta med.

Kvinnliga förebilder är viktigt då det gäller att få fler tjejer att välja en teknikinriktad utbildning.

Det enskilt viktigaste sättet att locka fler unga tjejer att söka sig till en utbildning inom tech är förebilder – personer som de kan känna igen sig hos. Det är syftet med Årets tech-tjej, säger  Therése Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige och huvudansvarig för utmärkelsen Årets tech-tjej.

Malins råd till tjejer som funderar på att studera teknik är:

– Först och främst, vad kul! Mitt bästa råd är att hitta något man tycker är roligt, det finns så många spännande områden inom tech. Och, man behöver inte kunna allt från början, det viktiga är att man har ett intresse och att man vill lära sig.

Leas råd till dem som funderar på att välja en teknikutbildning är:

-Följ dina drömmar, du kommer att lära dig så mycket och du kommer att lära känna likasinnade som kanske hänger med hela livet. Gör det som DU tycker är kul så kommer allt annat att lösa sig, du är grym, menar Lea!

Läs pressmeddelandet från Microsoft.

23 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×