Världen är full av problem som behöver lösas

Jenny Elfsberg

Jenny Elfsberg valde att studera till ingenjör för att hon är nyfiken helt enkelt. Och nyfikenheten tog henne till drömjobbet som ansvarig för Volvos innovationscentrum i Silicon Valley.

– Jag valde att läsa till ingenjör mest för att jag är nyfiken. Jag har alltid ifrågasatt och velat lära mig nya saker, berättar Jenny.

Med en maskiningenjörsutbildning i grunden och många års arbetslivserfarenhet valde Jenny att utbilda sig vidare och är idag industridoktorand/forskarstudent inom maskinteknik på BTHDessutom har Jenny fått sitt drömjobb – som ansvarig för Volvos innovationscentrum i Kalifornien – en idé som hon själv var med om att komma på och som hon sedan fick förtroende att leda.

I sitt arbete i Silicon Valley har Jenny mycket kontakt med BTH – framför allt med olika forskare, men även med studenterna på BTH:s maskinteknikutbildning. Kontakter med företag är något som är viktigt under utbildningen.

– Sverige, världen och planeten behöver massor av ingenjörer som kan lösa stora och svåra problem – världen är full av problem som behöver lösas.

– Och det bästa med ingenjörsjobbet är att man behöver samarbeta med andra för att komma på de mest meningsfulla lösningarna, menar Jenny.

Läs mer om BTH:s ingenjörsutbildningar här.

8 april 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×