Vill du jobba med innovationer inom hälsa?

Vill du arbeta med innovationer för en bättre framtid eller innovationer inom området hälsa? Om du pluggar maskinteknik kan du göra precis detta.

Är du intresserad av teknik som kan skapa en bättre framtid? Om du väljer att studera maskinteknik på BTH så finns en inriktning – innovativ och hållbar produktutveckling – för att fokusera på teknik som skapar lösningar för en bättre framtid.

Civilingenjörsprogrammet i maskinteknik börjar med kurser i de grundläggande teknikämnena, men längre fram i utbildningen kan du välja en inriktning som fokuserar på innovativ produktutveckling.

Varje år gör studenterna projekt i samarbete med omgivningen – med både lokala, regionala och internationella företag. När projekten är färdiga redovisar studenterna sina projekt publikt där företagen givetvis är på plats.

Ett exempel på ett projekt som några av våra studenter har gjort inom området hälsoteknik är en specialklocka för äldre. Klockan har inbyggda sensorer som läser av hur personen mår; till exempel så mäter den blodtryck, temperatur, puls och blodsocker. Eftersom klockan gör de här mätningarna behöver personen inte gå till vårdcentralen för att kolla värdena och vårdpersonalen behöver inte heller komma hem till den äldre för att göra mätningarna. Detta sparar givetvis på vårdens resurser. Klockan har även en larmknapp inbyggd vilket även ökar säkerheten för den som bär klockan.

Läs mer om just det här projektet.

Är du intresserad av BTH:s utbildningar i maskinteknik? Här kan du läsa mer om dem.

Välkommen med din ansökan senast den 15 april 2020!

 

 

11 april 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×