Vindkraftverk på Mars – ett av projekten på Experience Day idag

Vindkraft på Mars, obemannade farkoster som röjer minor i Östersjön eller system som hittar kablar i vattnet. Det är några av de projekt som presenteras under Experience Day idag.

– Under dagen så samlar vi erfarenheter från flera av våra kurser på BTH. Gemensamt för projekten är att alla har ett inslag av att studenterna har arbetat med ett projekt, problemställning eller annat utåtriktat arbete, berättar Peter Blaschke, som arrangerar dagen.

Ett av projekten som presenteras idag är en prototyp för ett svävande vindkraftverk. Det är fyra studenter i årskurs tre på Civilingenjörsprogrammet i maskinteknik som har arbetar med detta.

– Det är ett vindkraftverk som leviterar med hjälp av helium eller väte, vindkraftverket kan fånga de högenergia luftströmmarna uppe i atmosfären, berättar studenterna.

Experience Day är ett bra tillfälle för företagare, samarbetspartner eller andra intresserade att del av BTH-studenternas projekt i aktuella och spännande ämnen. Dagen ger även möjligheter för företag att  knyta kontakter med studenter.

4 maj 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×