Välkomstbrev Civilingenjör i AI och maskininlärning – HT-22

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Civilingenjör i AI och maskininlärning!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 29 juli till 8 augusti 2022. Om du inte registrerar dig kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 22 augusti 2022. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen på Campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal H313, Lövsalen i biblioteket. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen.

Varmt välkommen till BTH!

Niklas Lavesson

Programansvarig

niklas.lavesson@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto (från 26 juli)
Du kommer att få ett epost med länk till aktiveringen. Du kan läsa mer på Studentportalen – Kom igång.

2. Registrera dig på kurserna (från 26 juli)
För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Instruktioner finns på Studentportalen – Kom igång.

3. Delta på uppropet (26 augusti)
Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

Det finns inga specifika krav på dator för att läsa detta utbildningsprogram, men vi rekommenderar en laptop för att kunna ta med datorn till campus. I de kurser ni behöver utföra tunga beräkningar finns tillgång till beräkningskluster och molntjänster.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 6 hp Studietid: 2022 vecka 34 till 2022 vecka 43 Kurskod: DV1574

, 4 hp Studietid: 2022 vecka 34 till 2022 vecka 43 Kurskod: MA1486

, 8 hp Studietid: 2022 vecka 35 till 2023 vecka 2 Kurskod: PA1461

, 6 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 2 Kurskod: DV1621

, 6 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 2 Kurskod: MA1448

Notera att kursen Matematisk problemlösning startar redan i introduktionsveckan (vecka 34). Inför kursstart bör du fräschat upp dina matematikkunskaper Förkunskaper i matematik. Inför kursstart bör du också ha införskaffat kursboken Problemlösningens grunder – matematisk metodik (2:a upplagan), av Henrik Petersson. (ISBN 978-91-44-11299-2).

Har du frågor?

Om du fortfarande har frågor efter att du läst välkomstbrevet och besökt sidan
Nyss antagen, kontakta då studentreception@bth.se.