Välkomstbrev Högskoleingenjör i IT-säkerhet – HT-21

Grattis - nu börjar ditt studentliv!

Välkommen till programmet Högskoleingenjör i IT-säkerhet!

Terminen börjar måndagen den 23 augusti 2021. Klockan 11:00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen följt av information från studentkåren och stödfunktioner på BTH. Detta kommer sändas online, live på www.bth.se. 

Den 23 augusti klockan 13.00 hålls ett obligatoriskt upprop med din programansvarig på ett online-möte i Zoom. Information och möteslänk skickas ett par dagar innan terminsstart till den e-postadress du angav vid ansökan på Antagning.se. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet eller om det uppstår tekniska problem i samband med uppropet måste du kontakta din programansvarig. 

På grund av coronavirusutbrottet kommer undervisningen i introduktionsveckan (vecka 34) och resten av läsperiod 1 (vecka 35-43vara en blandning av digital- och campusundervisning. Alla årskurser kommer att ha campusundervisning och därför är det viktigt att du söker bostad på din studieort i god tid. Håll dig uppdaterad via information för studenter gällande coronaviruset. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen. 

Jag hoppas att ni kommer att få en mycket lärorik och rolig studieupplevelse. Vi ses till hösten.

Varmt välkommen till BTH!

Anton Borg

Programansvarig

anton.borg@bth.se

Det här ska du göra härnäst

1. Hämta ditt studentkonto

Ditt studentkonto är tillgängligt när du får e-post från BTH med information om hur du hämtar ditt studentkonto i Studentportalen. Har du inte fått information om ditt studentkonto 28 december, hör av dig till ithelpdesk@bth.se.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna i Ladok för studenter – logga in med ditt studentkonto. Registreringen är öppen mellan 23 december 2021 och 3 januari 2022. Du måste även vara registrerad för att få tillgång till kurssidor i Canvas och delta i undervisning och examination. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se.

3. Besök “Nyss Antagen”

På sidan Nyss antagen får du information om bostad, studentstöd, studentkåren, checklista och schemasökning samt annan nyttig information inför din studiestart på BTH.

4. Titta runt i Studentportalen

I Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, registrering, lärplattformen Canvas, och kontaktuppgifter till BTH.

5. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Lärplattform och utrustning

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. I Canvas finns mer information om dina kurser och exempelvis inspelade föreläsningar, föreläsningsanteckningar, inlämningsuppgifter, diskussionsforum och tester med mera. Som student på BTH har du tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta verktyg kan användas för möten med lärare och andra studenter.

Här hittar du mer information om Canvas och hur du installerar Zoom.

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus i Karlskrona. Du behöver även ha tillgång till webb- eller inbyggd kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning.

Här hittar du eventuell rekommendation om prestanda för din dator.

Kursinformation

Deltagande på kursintroduktionerna är alltid obligatoriska. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till kursansvarig. Information från läraren om kursen hittar du på respektive kurssida i Canvas.

Kurser under den inledande terminen är:

, 6 hp Studietid: 2021 vecka 34 till 2021 vecka 43 Kurskod: DV1574

, 6 hp Studietid: 2021 vecka 35 till 2021 vecka 43 Kurskod: MA1495

, 6 hp Studietid: 2021 vecka 35 till 2022 vecka 02 Kurskod: DV1576

, 6 hp Studietid: 2021 vecka 44 till 2022 vecka 02 Kurskod: MA1448

, 6 hp Studietid: 2021 vecka 44 till 2022 vecka 02 Kurskod: DV1626

Programmeringskurserna är viktiga kurser för programmet. De är förkunskapskrav för flera kurser under programmets gång. Det är därför extra viktigt att ni följer dessa kurserna.

Kursen Matematik grundkurs med problemlösning startar under introduktionsveckan. Inför kursstart bör du fräschat upp dina matematikkunskaper Förkunskaper i matematik. Om du har frågor inför kursstarten kontaktar du Malin Bernelf (malin.bernelf@bth.se) som är kursansvarig.

Bra att veta

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×