Digital bildproduktion

180 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 34 till 2026 vecka 23
  • Ort: Karlshamn och Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Språk: Undervisningen ges normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Skapa nya sätt att berätta och kommunicera med bild och vidga de visuella vyerna inom kommunikation. I utbildningen får du många möjligheter och kan bli allt från illustratör till projektledare.

Alla branscher blir idag mer visuella och kommunikativa, vilket skapar behov av digital bildproduktion. Utbildningen öppnar dörrar till digitala mediebyråer, spelföretag eller kommunikationsavdelningar – och beroende på vad du väljer för fokus kan du arbeta med exempelvis grafisk form, foto- och videoproduktion, digital illustration, animation eller projektledning inom media.

Expert – oavsett verktyg

Utbildningen ger dig bredd och expertis att utifrån en given designsituation ta fram ett önskat resultat. Eftersom du bygger en god erfarenhet att självständigt tillägna dig nya verktyg och processer är du beredd på de förändringar som sker inom visuell medieteknik i framtiden.

Bildkompetens ger bredd i yrkesmöjligheter

Eftersom du har goda möjligheter att själv välja uttrycksformer skapar du de förutsättningar du vill ha med dig efter studierna – och maximerar dina chanser där du vill. Du kan fokusera på den bransch du vill arbeta inom, samtidigt som du kan förbereda dig för fortsatta studier på magister- och masternivå.

Utforska olika visuella uttryck

På Digital bildproduktion testar du möjligheter och utmaningar inom visuell medieteknik. Utifrån design utforskar du egna uttryck för digital bildproduktion och prövar visuell medieteknik med realistiska och verkliga förutsättningar och sammanhang. Utgångspunkten är alltid syftet med projektet, frågan varför något görs – vilket styr vilka val du gör när det gäller teknik och uttryck. Du testar dig fram för att hitta kombinationer och sätt som ger resultat.

En stor palett av kurser ger bred teknisk expertis

Du läser kurser inom områden som digital design, bild- och färgteknik, visuellt och interaktivt berättande, visuell kommunikation, fotografi och film vad gäller produktion och post-produktion, 3D-grafik och animation. Du fördjupar dina kunskaper inom design, konceptutveckling och medieteknik.

Styr din utbildning och dina framtida förutsättningar

Med stöd av handledare gör du val på vägen och bygger upp dina kunskaper utifrån det som intresserar dig och vad du vill göra efter dina studier – oavsett vilka visuella medier eller vilken teknik du är intresserad av.

Samverkan ger verkliga kunskaper och realistiska insikter

Studenter på utbildningarna inom digitala medier på Campus Karlshamn jobbar nära tillsammans och du arbetar även med företag och andra aktörer utanför högskolan under utbildningen, vilket gör att du både får arbeta på ett verklighetsnära sätt och med realistiska projekt.

Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en filosofie kandidatexamen i medieteknik.

Du som börjar studera höstterminen 2023 kommer att läsa två år på Campus Karlshamn och det avslutande tredje året på Campus Karlskrona.

Studenterna Elisabet och Carl berättar mer om programmet. (2:00)

Programinnehåll

Jämför program

Observera att kurslistan nedan är preliminär. Se utbildningsplanen för en fastställd kurslista.

Kurser hösttermin 2023

, 15 hp

, 15 hp

Kurser vårtermin 2024

, 15 hp

, 15 hp

Kurser hösttermin 2024

, 15 hp

, 15 hp

Kurser vårtermin 2025

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 15 hp

Kurser hösttermin 2025

, 15 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

Kurser vårtermin 2026

, 30 hp

Friheten, känslan av community, att det är du som sätter gränserna för hur långt du är villig att pusha dig själv. Det går inte att efterlikna den miljön någon annanstans.

Cecilia Barry
(tidigare student)
Head of Operations & E-commerce, Maffik, Berlin

Studier utomlands

På BTH samarbetar vi med utländska universitet genom olika utbytesprogram. För dig som student innebär det en möjlighet att studera utomlands – som en del av din svenska utbildning. Det är ett bra tillfälle att lära känna andra kulturer, vässa dina språkkunskaper och få ett annat perspektiv.

Vi har också egna avtal för studentutbyten med universitet i andra delar av världen.
Är du nyfiken? Läs mer om utlandsstudier

Vill du studera utomlands på detta program passar det bäst under termin 4.

Läs vilka universitet du kan välja

(Inne på sidan, välj subject ”media technology”)

 

Forskning

Man med kostym pekar på virtuella appikonerPå BTH är forskningen inom detta område tvärvetenskaplig. Den kretsar kring digital teknikvisuella, audiella och interaktiva uttryck. Forskarna utvecklar och undersöker bland annat nya former för samspel mellan människa och teknik och hur de kan användas för att skapa bättre lärande och starkare upplevelser. 

Läs mer om vår forskning inom datavetenskap.

Studentprojekt

Lucas och Marcus från två av utbildningarna på Campus Karlshamn berättar om ett av sina studentprojekt. (1:29)

Anton och Viktor läser Digital ljudproduktion och berättar om ett av sina studentprojekt. (0:52)

Här studerar du

De första två åren på utbildningen sker på vårt campus i Karlshamn.

Precis på kajkanten i Karlshamn ligger Campus Karlshamn, vårt mindre campus som helt fokuserar på våra utbildningar inom digitala medier.

 

Från och med hösten 2025 ändras studieort till Karlskrona.

Campus Karlskrona ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden.

 

 

Frågor?

Programansvarig:

Andrea Nordwall

andrea.nordwall@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är digitala medier?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×