Välkomstbrev Högskoleingenjör i maskinteknik – HT-23

Grattis - nu börjar ditt studentliv!

Välkommen till programmet Högskoleingenjör i maskinteknik!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 28 juli till 9 augusti 2023. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 21 augusti 2023. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen på Campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal J1620. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen.

Du har möjlighet att träffa Studentstöd som kan ge dig tips och svara på frågor inför terminsstart. De finns på plats den 17 augusti kl. 10:00-14:00 i hus J, plan 2, Campus Karlskrona, Valhallavägen 1. Passa på att samtidigt utforska vårt fina Campus och skaffa ett BTH-kort i receptionen.

Jag hoppas att du nu har flera spännande studieår framför dig hos oss och att du nu påbörjar en lång, inspirerande och givande karriär som maskiningenjör. Sverige och världen behöver fler ingenjörer för att tackla alla utmaningar som samhället står inför, och jag och mina kollegor kommer göra allt som står i vår makt för att du och dina studiekamrater ska få en så bra start på karriären som är möjligt.

Som en del av att förbereda oss för att ta emot dig som ny student vill vi gärna veta lite mer om dig och önskar därför att du svarar på bifogad enkät. OBS! Detta är inget prov och det finns inga rätta eller fel svar. Inga svar är heller bindande.

Länk till enkät

Varmt välkommen till BTH!

Christian Johansson Askling

Programansvarig

christian.johansson.askling@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto

Du kan aktivera ditt studentkonto när du fått e-post från BTH om studentkontot. Information och länk till aktivering finns på Studentportalen – Kom igång. Om du inte fått e-post om studentkonto en vecka innan registreringsperioden stänger, vänligen kontakta  IT-helpdesk.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Registrering gör du i Ladok för studenter, logga in med ditt studentkonto. Registreringsperioder hittar du här. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se. 

3. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.


Sidor att besöka

Nyss antagen finns tips om bland annat bostad, ekonomi och om hur du får en bra studiestart.

Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, lärplattformen Canvas och kontaktuppgifter till BTH.

Lärplattform och utrustning

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. I Canvas finns mer information om dina kurser och exempelvis inspelade föreläsningar, föreläsningsanteckningar, inlämningsuppgifter, diskussionsforum och tester med mera. Som student på BTH har du tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta verktyg används för viss digital undervisning och möten med lärare och andra studenter. Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

 

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus i Karlskrona och Karlshamn. Du behöver även ha tillgång till webb- eller inbyggd kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du rekommendation om prestanda för din dator.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 6 hp Studietid: 2023 vecka 34 till 2023 vecka 43 Kurskod: MA1495

, 6 hp Studietid: 2023 vecka 35 till 2023 vecka 43 Kurskod: FY1431

, 6 hp Studietid: 2023 vecka 35 till 2024 vecka 02 Kurskod: MT1552

, 6 hp Studietid: 2023 vecka 44 till 2024 vecka 02 Kurskod: DV1574

, 6 hp Studietid: 2023 vecka 44 till 2024 vecka 02 Kurskod: MA1448

Kom förberedd till högskolan

Inför studiestart är det viktigt att du fräschar upp dina matematikkunskaper. För matematik kan du gå in på Förkunskaper i matematik. Notera att kursen Matematik grundkurs med problemlösning startar under introduktionsveckan (vecka 34). Inför kursstart bör du ha införskaffat kursboken Avancera II – Matematik 4 för basår och gymnasium. 1:a upplagan. Petersson, H. (2019). ISBN 978-91-44-13325-6.

Om du inte programmerat förut eller vill fräscha upp gamla programmeringskunskaper för att komma väl förberedd för den inledande programmeringskursen rekommenderar vi Programmering i Python.

Bra att veta

På BTH arbetar vi för att alla nya studenter ska komma in i sina studier, hitta sin plats, få nya kompisar och känna sig hemma på våra campus i Karlskrona och Karlshamn. Våra preppledare är studenter på BTH som kan ge tips, information och svara på frågor från dig som är ny student. Allt du som ny student har funderingar om kan du fråga våra preppledare. Läs mer om Preppen på Studentportalen.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×