Välkomstbrev Produktutveckling – HT-22 distans

Grattis - nu börjar ditt studentliv!

Välkommen till programmet Produktutveckling!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 29 juli till 8 augusti 2022. Om du inte registrerar dig kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 22 augusti 2022. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen till BTH vilket kommer sändas via Zoom, länk kommer finnas i Studentportalen.

Första veckan är en introduktionsvecka som innebär att ni via vår lärplattform Canvas får information och gör ett digitalt upprop. Den 22 augusti kommer ”Produktutveckling – programplats” finnas tillgänglig via Canvas (mer info om Canvas finns nedan under lärplattform).

”Produktutveckling – programplats” är en samlingsplats för alla er som läser Produktutveckling och mig, Lena Prinselaar, som är er programansvarig. Under denna samlingsplats finns ett informationsmaterial och några mindre uppgifter som ni ska genomföra under introduktionsveckan (vecka 34). Här finns även ett digitalt upprop som är mycket viktigt att ni gör. De som inte gör uppropet under introduktionsveckan kommer plockas bort från programmet.

Jag kommer att vara tillgänglig för er under introduktionsveckan om ni har frågor och givetvis kommer jag vara ett stöd för er under resten av tiden på BTH.

Varmt välkommen till BTH!

Lena Prinselaar

Programansvarig

lena.prinselaar@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto

Du kan aktivera ditt studentkonto när du fått e-post från BTH om studentkontot. Information och länk till aktivering finns på Studentportalen – Kom igång. Om du inte fått e-post om studentkonto en vecka innan registreringsperioden stänger, vänligen kontakta  IT-helpdesk.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Registrering gör du i Ladok för studenter, logga in med ditt studentkonto. Registreringsperioder hittar du här. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se. 

3. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.


Sidor att besöka

Nyss antagen finns tips om bland annat bostad, ekonomi och om hur du får en bra studiestart.

Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, lärplattformen Canvas och kontaktuppgifter till BTH.

Lärplattform och utrustning

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. I Canvas finns mer information om dina kurser och exempelvis inspelade föreläsningar, föreläsningsanteckningar, inlämningsuppgifter, diskussionsforum och tester med mera. Som student på BTH har du tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta verktyg används för viss digital undervisning och möten med lärare och andra studenter. Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

 

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus i Karlskrona och Karlshamn. Du behöver även ha tillgång till webb- eller inbyggd kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du rekommendation om prestanda för din dator.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 34 till 2022 vecka 43 Kurskod: MT1443

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 35 till 2022 vecka 43 Kurskod: MT1510

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 02 Kurskod: MT1445

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 02 Kurskod: MT1448

Bra att veta

På BTH arbetar vi för att alla nya studenter ska komma in i sina studier, hitta sin plats, få nya kompisar och känna sig hemma på våra campus i Karlskrona och Karlshamn. Våra preppledare är studenter på BTH som kan ge tips, information och svara på frågor från dig som är ny student. Allt du som ny student har funderingar om kan du fråga våra preppledare. Läs mer om Preppen på Studentportalen.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×