Produktutveckling

120 HP

:
  • Studietid: 2022 vecka 34 till 2024 vecka 22
  • Ort: Hela eller delar av undervisningen bedrivs på distans.
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, heltid
  • Anmälningskod: BTH-87055
  • Språk: Undervisningen ges normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart.

Produktutveckling

En utbildning som kompletterar din kompetens och styr din karriär mot produktutveckling och konstruktion. Du läser på BTH, men pluggar var du vill.

Ny utbildning – ny kompetens – nystart på karriären

Jobbar du redan i industrin kan utbildningen öppna för nya arbetsuppgifter och ansvar, eller vara en väg vidare i karriären.
Efter examen finns en mängd olika möjliga yrkesroller som tekniker inom många olika områden. Vanliga arbetsuppgifter är konstruktion och produktutveckling inom exempelvis den tillverkande industrin. Du kan bland annat arbeta som konstruktör, produktutvecklare eller projektledare.

Studera på BTH – plugga var du vill

Undervisningen är på distans, har inga träffar på campus och sker via en webbaserad lärplattform och videomöten, så du kan gå utbildningen var du än är, både i livet och i världen.

Komplett påbyggnad med praktiskt synsätt

Yrkesämnen varvas med kurser som konstruktions- och tillverkningsteknik, innovationsteknik, CAD och ritteknik. Utbildningen innehåller även kurser i bland annat kommunikation, fysik och matematik, och avslutas med ett examensarbete som du utför tillsammans med ett företag. Du får då en direkt användning för dina kunskaper på ett praktiskt sätt.

Dra ned på takten och kombinera med arbete

Kurserna på programmet ges även som fristående kurspaket på halvfart, vilket kan vara bra om du kombinerar studier med arbete. Du söker till kurspaketen varje år. Du kan läsa mer om kurspaketen längre ned på denna sida.

Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng och leder fram till en högskoleexamen i produktutveckling.

Kurser och innehåll

Utbildningens innehåll finns också som separata kurspaket – för dig som vill har större flexibilitet och kanske vill studera med ett lägre tempo. Läs mer längre ned på sidan.

Något jag upplevde som ganska oväntat var hur intressant jag tyckte det var med hållbarhetsaspekten av produktutveckling – och hur mycket man faktiskt kan åstadkomma redan på utvecklingsstadiet av produkter.

Violetta
Student, Produktutveckling

Vill du veta mer om programmet?

Jag heter Markus och läser Produktutveckling. Har du en fråga om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga Markus

Läs en intervju med Markus

Utbildningen som kurspaket

Kurserna i programmet finns också samlade i fyra kurspaket. Upplägget är ett alternativ som ger samma examen – men större flexibilitet, lägre tempo och enklare möjlighet att pausa studierna.

Kurserna i paketen går på halvfart, vilket kan vara fördelaktigt om du till exempel jobbar samtidigt, och eftersom du läser ett paket i taget så kan du enklare pausa studierna om det behövs.

Du söker varje kurspaket separat och i vilken ordning du vill, så länge du uppfyller förkunskapskraven för varje kurs. När du gått alla kurspaketen kan du göra ett examensarbete som en separat kurs – och få ut en högskoleexamen i maskinteknik, samma som för programmet.

Läs mer om kurserna via länkarna nedan.

Frågor?

Programansvarig:

Lena Prinselaar

lena.prinselaar@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

0455-38 53 00

Utbildningar inom marin teknik och maskinteknik

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×