Välkomstbrev Software Engineering – HT-22

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Software Engineering!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 29 juli till 8 augusti 2022. Om du inte registrerar dig kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 22 augusti 2022. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen på Campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal J1610. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta kennet.henningsson@bth.se. Kennet kommer ta emot er den första dagen på uppropet och han kommer ge er grundläggande information.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen. På fredag under introduktionsveckan kommer jag, Torbjörn Fridensköld som är programansvarig, ge er ytterligare information som ni kan behöva.

 

Varmt välkommen till BTH!

Torbjörn Fridensköld

Programansvarig

torbjorn.fridenskold@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto (från 26 juli)
Du kommer att få ett epost med länk till aktiveringen. Du kan läsa mer på Studentportalen – Kom igång.

2. Registrera dig på kurserna (från 26 juli)
För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Instruktioner finns på Studentportalen – Kom igång.

3. Delta på uppropet (26 augusti)
Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

I Canvas finns även vår Programsida där jag som programansvarig informerar er om programmet och om möjligheter som jag får ta del från BTH:s olika operativa enheter. Informationen kommer inte bara läggas på Programsidan, den kommer också upp på Discord men för att se uppläggen bäst hänvisar jag till Canvas.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 34 till 2022 vecka 43 Kurskod: MA1476

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 34 till 2022 vecka 43 Kurskod: DV1531

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 2 Kurskod: MA1484

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 2 Kurskod: DV1627

Uppfräschning och mjukstart av kurser under sommaren

Som programansvarig och med erfarenheten av hur det fungera för er studenter vill jag verkligen att ni tar er tid innan skolan börjar då ni går igenom matematiken och programmeringen. Det finns många bra kanaler där ute som ni kan använda er av när det gäller programmering och det brukar bli ett steg upp i krav från grundläggande programmering i Python när ni kommer till kursen i programmeringsspråket C++.  Jag rekommenderar att ni tittar på länkarna nedan.

Inför kursen Matematisk introduktion bör du fräschat upp dina matematikkunskaper på sidan förkunskaper i matematik.

Inför kursen Programmering och Problemlösning med Python bör du läsa information om kursen  och introduktion till Python.

Följande devblogg hos Microsoft ger en bra förklaring för Hello World i programmeringsspråket C++. Inlägget nämner specifikt Visual Studio 2017, men stegen är precis densamma i Visual Studio 2022 som vi använder oss av idag. Vi rekommenderar även dokumentation från Microsoft för vad som händer när ett program kompileras.

Har du frågor?

Om du fortfarande har frågor efter att du läst välkomstbrevet och besökt sidan
Nyss antagen, kontakta då studentreception@bth.se.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×