Software Engineering

180 hp

:
  • Studietid: 2024 vecka 35 till 2027 vecka 22
  • Ort: Campus Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-87114
  • Språk: Svenska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Bli mjukvaruutvecklare på BTH – vi är i världsklass inom området

På det här programmet blir du en mångsidig mjukvaruutvecklare som snabbt kan orientera dig i nya teknologier och miljöer. Du kan jobba med i stort sett alla delar som berör programvara och AI. Du får kunskap och erfarenhet som behövs för att utveckla programvara för sociala medier, medicinsk utrustning, självkörande fordon, telekom och mobila plattformar – för att nämna några exempel. Möjligheterna är nästintill gränslösa.

Vad kommer du att läsa?

Software Engineering ger dig en stadig bas, oavsett vilken specialisering du tänkt dig. Bland annat lär du dig Python/C++, Assembler/C och nätverksteknologier. Du studerar operativsystem som Unix och Linux, maskinnära programmering och mjukvarudesign. Det tredje året fördjupar du dig i avancerad programmering, prestandaoptimering och datasäkerhet. En stor del av utbildningen jobbar du i skarpa projekt med företag. Det ger dig insikter i yrkesrollens möjligheter och naturliga kontakter med potentiella arbetsgivare efter examen. Du kan dessutom välja att förlägga en del av dina studier på något av våra partneruniversitet utomlands.

Hur ser framtiden ut?

Programmet omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en teknologie kandidatexamen i programvaruteknik. Efter examen är du redo för yrkesroller som programmerare, systemutvecklare, systemarkitekt, testledare, projektledare, produktledare eller chef inom mobila system, spel och affärssystem. Kompetensen du bygger i utbildningen bryr sig inte om gränser, hela världen kan bli din arbetsmarknad.

Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en teknologie kandidatexamen i programvaruteknik.

Vill du läsa en mer djupgående utbildning? Läs om Civilingenjör i mjukvaruutveckling, 300 hp.

Studenten Stina berättar mer om programmet, varför hon valde det och hur det är att vara tjej inom ett mansdominerat område. (2:04)

Programinnehåll

Jämför program

Efter utbildningen?

Vanliga yrkesroller efter utbildningen är:

Programmerare, systemutvecklare, systemarkitekt, testledare, projektledare eller produktledare.

 

Nästan alla kurser jag läst hittills har varit riktigt intressanta. Det är inte ofta man läser en kurs bara för att man ”måste”.

Elias
Student, Software Engineering

Studentprojekt

En idé att bygga ett Service Level Agreement (SLA) av kontrakt med hjälp av oberoende byggstenar som kan versionsstyras och återanvändas mellan olika kontrakt i deras livscykelstadier. Varje byggblock har maskinläsbara delar som kan användas för att konfigurera relaterade BSS/OSS-applikationer, som SLA-hanteraren.

En annan viktig del är möjligheten att skapa en kunskapsgraf som används för att förstå hur man kan optimera de olika typerna av kontrakt med hjälp av maskinellt resonemang.

Vad är mjukvara?

Tid, kostnad och resultat – det måste du ha koll på om du vill bli en bra mjukvaruutvecklare. Conny berättar varför det är viktigt och hur du når dit genom att träna på att jobba effektivt i team. (6:43)

Vad är mjukvara och hur kan den användas? Javier berättar hur stora företag arbetar med mjukvara, men också vad du kan jobba som efter din utbildning. (3:08)

Kontakt

Programansvarig:

Torbjörn Fridensköld

torbjorn.fridenskold@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar