Student, Software engineering, 180 hp

Foto på Stina

Stina, Software Engineering

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag är en väldigt social tjej som tycker om nya utmaningar, vid sidan av studierna gillar jag att umgås med vänner och familj, pyssla hemma och träna.  

Jag läser Software Engineering och på gymnasiet gick jag Teknikprogrammet, information och media.

Intervju med Stina

Varför valde du att studera på BTH?

När jag var på ett studiebesök så fastnade jag direkt för miljön runtom campus och även lokalerna. Efter att ha pratat med programansvariga och andra studenter om programmet och deras upplevelse av skolan så blev det ett givet val för mig att söka till BTH.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Det jag uppskattar mest är bland annat att det är lite mindre vilket gör att det känns mer familjärt, både genom kontakten man får med lärare och föreläsare samt med de andra studenterna. En annan sak jag uppskattar är naturen och miljön på campus och i Karlskrona, så på somrarna brukar vi dra ihop ett gäng och sitta utanför skolan vid havet och lyssna på musik och umgås.

Vad är det viktigaste du tar med dig från studietiden?

Det är ju givetvis all kunskap man får med sig men också alla kontakter och vänskaper man har fått. Genom att skolan jobbar så nära företag så får man lätt in en fot i arbetslivet och då skolan är relativt liten så lär man känna många nya vänner från alla de olika program som finns.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Boka in studiebesök, prata med studenter som pluggar olika program och läs på om olika inriktningar. Det som fick mig att bestämma mig för Software Engineering var att just prata med studenter och kolla upp framtida möjligheter till jobb. Jag kunde då lättare avgöra om detta var något som skulle passa mig, vilket det definitivt var!

Vad har du för framtidsplaner?

Mina framtidsplaner är att jobba som projektledare inom mjukvaruutveckling. Gärna inom vård och hälsa och förbättra deras system och komma på bra lösningar för att underlätta deras jobb.

Fråga Stina

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×