Anna, Helsingborg

Anna, Helsingborg

Varför valde du BTH?

Jag valde AI av flera olika anledningar. Största anledningarna var att jag tyckte att AI var ett intressant ämne som jag ville lära mig mer om, jag hade hört mycket bra om skolan allt från lokalerna till lärare och utbildningen samt att jag älskade staden.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Som jag nämnde innan tyckte jag att AI är ett intressant ämne som jag ville lära mig mer om. Jag kunde programmera lite sedan tidigare och ville utveckla de kunskaperna som jag redan hade och därtill även att det finns många bra möjligheter när jag är klar med min utbildning.

Vad är det bästa med BTH?

Miljön och stämning på campus.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Jag valde delvis utbildning för att det är en bred utbildning vilket ger mig mer tid att räkna ut vad jag vill göra senare.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Förhoppningsvis hittar jag ett bra junior jobb var jag få utvecklas och vara kreativ.

Vad är det bästa med Karlskrona?

Jag älskar Karlskrona för att det är så nära havet och att stan är lagom stor. Den är stor nog att det mesta finns samtidigt som den är liten nog att man lär sig var de bra ställena är och har bra gemenskap. En vacker och trevlig stad.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Andelen självstudier och tempot på studierna. Detta tillsammans med att pussla ihop ens egna liv med lägenhet och lära känna nya människor.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga? Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

Det är mycket som kunde vara bättre med världen. Klimatet, politik som jämlikhet och lika rättigheter, fattigdom, sjukvård och så vidare. Jag vill vara en del av lösningen av alla dessa problem. Vissa har jag redan startat så som att vara aktiv i jämställdhetsfrågor och jag gör vad jag kan för klimatet. Kanske senare kan jag kanske vara med och hitta en lösning för något av de problemen så att vi kan förbättra den värld vi lever i.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Jag älskar naturen och havet och det ger mig energi att vistas ute i naturen. Det gör mig ledsen att veta många arter och naturområden kan försvinna inom en relativt kort period. Jag vill vara en del av lösningen för att bevara naturen och samtidigt utveckla samhället till det bättre.

7 april 2022

Vill du läsa mer?