Student, Högskoleingenjör i IT-säkerhet, 180 HP

Johan, Högskoleingenjör i IT-säkerhet

Johan, Högskoleingenjör i IT-säkerhet

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Intresset för IT har till största delen växt fram under min tid på BTH. För att vara helt ärlig så hade jag inget stort genuint intresse för IT innan jag började här utan motivet var mestadels riktat mot att jag ville skapa förutsättningar för en god arbetsmarknad. Mitt perspektiv ändrades till en stor del under min tid på BTH och en nyfikenhet för teknologin växte fram vilket är anledningen till att jag valde att fördjupa mina kunskaper och läsa på masternivå.

Intervju med Johan

Vad är det viktigaste du tar med dig från studietiden?

Man får snabbt insikt i betydelsen av en god studieteknik och hur det påverkar ens motivation och resultat. Även ens förmåga att samarbeta och lösa problem i grupp utvecklas då gruppuppgifter och grupprojekt är vanligt förekommande.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Försök att på ett tidigt stadium skapa en grund för en god studieteknik samt sätta upp en målbild kring vad du vill uppnå med utbildningen. Studierna kan I perioder upplevas som tuffa och för att då kunna bibehålla sin motivation skulle jag rekommendera att man inte går in med inställningen “jag vill ta en examen för att få något IT jobb” utan att man istället försöker bana ut en tydlig väg som både matchar ens person och kompetens.

Varför valde du att studera på BTH?

Flera av mina vänner hade studerat på BTH tidigare och rekommenderat skolan. När jag sökte in var det också en av dom få högskolor som erbjöd program inom it säkerhet.

Vad uppskattar du mest med BTH?

BTH är en relativt liten högskola vilket innebär att man blir sedd på ett annat sätt än vad man kanske hade blivit på en större högskola. Att gå från gymnasiet till högskola kan upplevas som ett stort steg och då kan det vara fördelaktigt att skapa personliga relationer med lärarna för att på så sätt få den hjälp och stöd man behöver.

Vad har du för framtidsplaner?

Min tanke i nuläget är att flytta tillbaka till Skåne och sikta in mig på företag i Lund och Malmöområdet. Efter att jag har varit ute några år i industrin är planen att satsa på att bli Projektledare.

Fråga Johan

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×