Student, Tekniskt basår, 60 fup

Foto på André

André, Tekniskt basår

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag är en 21-åring som flyttade hemifrån till Karlskrona förra året för att påbörja min resa mot att bli civilingenjör som började med det tekniska basåret.

När jag inte knappar på datorn eller bläddrar i kurslitteraturen gillar jag att hänga med vänner, träna (bl.a. innebandy) och fotografera. Jag kan med viss sannolikhet påträffas på studentpuben ibland. Är även engagerad i Sexistenz-styrelsen som har hand om skolans introduktionsverksamhet.

Jag har läst Tekniskt basår och nu läser jag Civilingenjör i AI och maskininlärning. Jag gick Samhällsvetenskapsprogrammet med internationell profil på Hässleholms tekniska skola.

Intervju med André

Varför valde du att studera på BTH?  

Efter att kollat runt vad andra skolor erbjöd valde jag BTH på grund av det är ett av få lärosäten som har programmet AI och maskininlärning och tekniskt basår. Basåret ger platsgaranti på civilingenjörsprogrammen och dessutom en bra grund för matten som kommer senare.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Det jag uppskattar mest med BTH är att det är en liten skola. Det bidrar till att det blir mer personligt när föreläsarna kan ens namn, och att det känns enkelt att hitta vänner här. Dessutom är flertalet av programmen på skolan skapade efter arbetsmarknadens behov, så det känns som att ens framtid är säkrad efter studietiden.

Vad är det viktigaste du tar med dig från studietiden?

En gedigen och användbar civilingenjörskompetens, ett stort nätverk med nya kompisar från skolan och ett ökat självförtroende som gör att man kan klara av det mesta.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

-Vad kul att du vill börja plugga! Jag kan ge dig tre tips:

  1. Våga ställa frågor under föreläsningarna! Det är alltid någon mer i salen som inte förstår (men kanske inte vågar fråga).
  2. Plugga tillsammans! Det blir alltid roligare och ibland är det lättare att förstå när någon vän förklarar. Skolan har ett bibliotek med grupprum med whiteboard-tavlor. Där brukar jag och mina vänner oftast sitta och plugga tillsammans.
  3. Var beredd på att lägga ner tid på studierna! De flesta kurser börjar lugnt eftersom studenterna har olika förkunskaper. Ta vara på den tiden om du kan, och försök hamna i framkant.

… så ses vi till hösten!

Fråga André

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×