Allt fler söker till sjuksköterskeutbildningen

Allt fler vill bli sjuksköterska enligt sökstatistiken. Närmare 1000 studenter har sökt utbildningen vid BTH vilket är 46 procent fler än förra året. Det är även fler som väljer BTH i första hand, vilket är väldigt glädjande.

Allt fler vill bli sjuksköterska visar statistiken nu när anmälningsperioden stängt inför höstens utbildningsstart. Närmare 1000 har sökt den treåriga utbildningen vid BTH vilket är 46 procent fler än förra året. I hela riket så är ökningen sju procent.

-Det är verkligen positivt att så många sökt till sjuksköterskeprogrammet på BTH, säger Terese Lindberg, programansvarig för utbildningen.

Det är även fler som väljer BTH i första hand, 182 stycken mot 147 förra året – en ökning med 24 procent. I hela landet är ökningen 13 procent.

-Vi är jätteglada att det finns ett stort intresse att läsa till sjuksköterska, det är en utbildning med många möjligheter, menar Lisa Skär, prefekt vid institutionen för hälsa.

Sjuksköterskeprogrammet är den enda utbildningen vid BTH som startar två gånger per år – dels i september och dels i januari. Sista dag för anmälan till utbildningsstarten i januari 2022 är den 15 oktober 2021.

Läs mer om våra utbildningar inom hälsa och vård.

Läs mer om vår forskning inom människa, hälsa och teknik.

26 april 2021

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×