ForskarFredag: Bakom kulisserna på unikt studentprojekt

Följ med in i de smått hemliga rummen på BTH och få en förhandstitt på ReGlove – en unik uppfinning som kan påverka framtidens skyddsutrustningDu får dessutom ett kreativt och aktuellt uppdrag att lösa – välj en ohållbar produkt eller sak och gör den mer hållbar.

Idag är det ForskarFredag, i år med temat hållbarhet, och som arrangeras av Kreativum Science Center. Följ med på ett virtuellt studiebesök till BTH:s labb där nyligen ett mycket framgångsrikt studentprojekt har utvecklats, ReGlove. Träffa Albert Eriksson, en av studenterna bakom uppfinningen av återvinningsbara skyddshandskar.

Idén som BTH:s studenter har utvecklat är en lösning för att återvinna och återtillverka personlig skyddsutrustning, i detta fall engångshandskar. Idén, ReGlove, är en cirkulär lösning där handskarna återvinns för att sedan tillverkas igen. Studenterna har även hamnat på en internationell topplista för sin innovation.

I filmen medverkar även Peter Blaschke, som är ansvarig för BTH:s labb där handskarna utvecklats, samt Christian  Johansson Askling som varit studenternas handledare under projektets gång. Filmen är framtagen av Kreativum i samarbete med BTH.

Sist i filmen kommer även ett uppdrag…

Läs artikeln om studenternas framgångsrika handske.

Läs mer om ForskarFredag i Blekinge

27 november 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×