Förbered dig för högskolan – kursen som ger dig nya möjligheter

Studenter vid dator

Funderar du på att plugga på högskola men undrar ifall du klarar kraven? BTH har högskoleförberedande kurser och kurspaket som hjälper dig att komma igång med akademiska studier överlag eller för dig som vill som förbereder dig för studier inom ett visst område.

BTH startar ett nytt kurspaket till våren 2021 – Introduktion till högskolestudier på 15 högskolepoäng. Under kursen tränar du bland annat ditt skrivande, din förmåga att hitta och värdera information, och din studieteknik.

Studierna går på distans och halvfart med ett par frivilliga träffar på våra campus i Karlskrona och Karlshamn. Kurspaketet ger också ett utmärkt tillfälle att ytterligare stärka dina färdigheter i det svenska språket, särskilt om det inte är ditt förstaspråk.

Kurspaketet innehåller två kurser:

  • Introduktion till högre studier 7,5 hp
  • Introduktion till hållbar utveckling 7,5 hp

Vill du läsa på heltid?
Vill du läsa på heltid har vi kurser som du kan kombinera ovanstående kurser med. Det är kurserna Introduktion till medieteknik, Spelutveckling samt kurser inom Smart industri 4.0.

Mer information
Läs mer om kurspaketet, kurserna och hur du anmäler dig här.

Undrar du över något?
Kontakta gärna våra studievägledare eller Pedher Johansson, som är ansvarig för kurspaketet Introduktion till högskolestudier.

Välkommen att anmäla dig senast den 15 oktober.

28 september 2020