Lär dig förhindra cyberattacker

I det specialanpassade labbet på BTH får du lära dig att simulera hackerattacker och samtidigt öva på att förhindra dem.

På BTH finns Sveriges enda civilingenjörsutbildning i datorsäkerhet. Under utbildningen lär du dig att förebygga, upptäcka och åtgärda både tekniska problem som kriminalitet på webben, i mobila enheter och i andra framtida datorbaserade system. Du får med andra ord en spetskompetens i datorsäkerhet.

För att göra utbildningen så realistisk som möjligt har vi byggt ett specialanpassat labb där studenterna i IT-säkerhet och datorsäkerhet får laborera fritt. Och det är här du lär dig att förhindra farliga hackerattacker.

Dragos Ilie är en av BTH:s forskare i datavetenskap och han ägnar sig åt att göra det dyrare och svårare att utföra hackerattacker.

– Ett spår i min forskning handlar om att upptäcka illasinnad programvara. Vi undersöker till exempel en speciell typ av programvara som håller sig gömd genom att förändra sin egen kod. För att upptäcka den använder vi en avancerad AI-metod, berättar Dragos.

Är du intresserad av att lära dig mer om dator- eller IT-säkerhet så ska du läsa mer om våra utbildningar inom området:

Civilingenjör i datorsäkerhet (femårig utbildning, 300 hp)

IT-säkerhet (treårig utbildning, 180 hp)

Ansök på antagning.se senast den 15 april 2020.

23 mars 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×