Vill du bli specialistsjuksköterska? Dags att anmäla sig!

BTH:s tre utbildningar till specialistsjuksköterska är nu öppna för anmälan. De är till för dig som är sjuksköterska men som vill utveckla din kompetens för att ta nytt steg inom vården.

Du väljer mellan tre olika inriktningar:

I samtliga utbildningar ingår både teoretisk och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) samt ett självständigt arbete.

Det är viktigt att du som färdig specialistsjuksköterska självständigt – eller i samverkan – kan leda, genomföra och utveckla ditt arbete. Detta tränar du under utbildningen.

Att söka till en specialistutbildning
De tre specialistutbildningarna går att söka på Antagning.se från och med 15 februari och sista anmälningsdag är den 15 mars. Via dina sidor på Antagning.se laddar du upp de dokument du vill bifoga din anmälan, till exempel de tjänstgöringsintyg som styrker din yrkeslivserfarenhet. Glöm inte att ladda upp intyg för pågående tjänstgöring.

Den 1 april måste alla dokument vara uppladdade för att din anmälan ska vara fullständig och för att vi ska kunna göra en rättvis behörighetsbedömning. Om du har en registrerad yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen behöver du inte ladda upp den. Uppgifter om din legitimationsstatus hämtas centralt.

Antagningsbesked och utbildningsstart
Gör din anmälan senast den 15 mars ifall du vill börja studera till hösten. Ditt antagningsbesked kommer den 26 april, vilket förhoppningsvis underlättar planering av till exempel tjänstledighet. Utbildningarna startar vecka 35.

 

Välkommen med din anmälan!

Här hittar du alla våra utbildningar inom hälsa och vård

15 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×