Vill du bli specialistsjuksköterska? Dags att söka till utbildningen

Studenter

BTH:s specialistsjuksköterskeutbildning är nu öppen för anmälan. Den passar dig som är sjuksköterska men som vill utveckla din kompetens för att ta nytt steg inom vården.

Hösten 2023 finns utbildningen med följande inriktning:

Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot distriktssköterska 75 hp (campus, heltid)

Du får de kunskaper i omvårdnad och medicin som behövs för att kunna arbeta som distriktssköterska med ansvar för omvårdnad, sjukvårdande insatser, behörighet att förskriva förbrukningsartiklar och vissa läkemedel samt för hälsofrämjande och förebyggande arbete inom primär hälso- och sjukvård.

I utbildningen ingår både teoretisk och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) samt ett självständigt arbete.

Att söka till en specialistutbildning
Specialistutbildningen går att söka på Antagning.se från och med 15 februari och sista anmälningsdag är den 15 mars 2023.

Via dina sidor på Antagning.se laddar du upp de dokument du vill bifoga din anmälan, till exempel de tjänstgöringsintyg som styrker din yrkeslivserfarenhet. Glöm inte att ladda upp intyg för pågående tjänstgöring.

Den 3 april måste alla dokument vara uppladdade för att din anmälan ska vara fullständig och för att vi ska kunna göra en rättvis behörighetsbedömning. Om du har en registrerad yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen behöver du inte ladda upp den. Uppgifter om din legitimationsstatus hämtas centralt.

Antagningsbesked och utbildningsstart
Gör din anmälan senast den 15 mars ifall du vill börja studera till hösten. Ditt antagningsbesked kommer den 21 april, vilket förhoppningsvis underlättar planering av till exempel tjänstledighet. Utbildningarna startar vecka 35.

Välkommen med din anmälan!

6 mars 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×