Nyss antagen vid BTH

Nyss antagen

Nyss antagen

Grattis till din studieplats!  Vi är väldigt glada att du har valt att läsa vid BTH.

För oss är det naturligt med ett nära samarbete med näringslivet och arbetsmarknaden under studietiden. Vi har forskare som är bland de främsta i världen inom sina områden och studenter som vunnit priser för sina goda idéer.

Att vara student innebär så mycket mer än att bara plugga. Det handlar om kårliv, kompisar, nya erfarenheter och kanske en egen bostad. Att engagera sig i olika aktiviteter gör studentlivet rikare.

Plugga på BTH

Plugga på BTH (3 min)

Vill du veta mer om hur det är att plugga på BTH? Se filmen och häng med Ina och Markus en dag på högskolan.

Checklista

Läs ditt välkomstbrev

Du hittar ditt välkomstbrev med information om kursstart, litteraturlista, kursplan och kontaktuppgifter osv på www.bth.se/utbildning/alla-utbildningar/ eller, om du är antagen till en fristående kurs, på www.bth.se/kurser

Hämta ditt studentkonto

Som student på BTH får du tillgång till ett antal IT-tjänster via ditt studentkonto. Du hämtar ut ditt studentkonto i Studentportalen.

Registrera dig på program/kurs

Registrera dig på program/kurs i Studentportalen.

Logga in på vår lärportal itslearning

BTH:s lärplattform heter itslearning. Här får du information från kursansvarig och lärare. Logga in här.

Missa inte uppropet

I välkomstbrevet hittar du information om uppropet och kursintroduktionerna. Kan du inte närvara vid dessa tillfällen måste du meddela din ansvariga lärare, annars riskerar du att förlora din plats.

Skaffa BTH-kort

BTH-kortet fungerar bland annat som passerkort och lånekort. Läs mer om BTH-kortet och om hur du skaffar det här.

Sök bostad

Var ute i god tid när du letar studentboende. Glöm inte att skaffa en hemförsäkring! Mer information om bostad hittar du här.

Bli medlem i studentkåren?

Medlemskap i studentkåren är frivilligt. Mer information om studentkåren hittar du på Blekinge studentkårs hemsida.

Sök studiemedel och lämna studieförsäkran

Du ansöker om studiemedel och lämnar studieförsäkran via www.csn.se.

Gör en flyttanmälan

Flyttanmälan gör du via Skatteverket.

Sök bostadsbidrag

Som student kan du ha rätt till bostadsbidrag. Ansök om bostadsbidrag via Försäkringskassan.

 

Ska du studera på distans?

Alla studier på högskolenivå förutsätter att du tar ansvar för din egen inlärning. Då många som läser på distans har jobb på deltid är de traditionella föreläsningarna istället ersatta av föreläsningar via video och diskussioner i diskussionsforum och liknande.

Att studera via internet är inte som att studera på campus. Den huvudsakliga skillnaden är att du måste arbeta ännu mer självständigt, vilket många gånger kräver god självdisciplin. Det är dock inte meningen att studierna ska ske helt på egen hand. Föreläsningar, seminarier och gruppuppgifter förekommer också på våra nätbaserade kurser, men då i en annan form än i traditionell undervisning. Via itslearning kan du komma i kontakt med dina studiekamrater och bilda studiegrupper för att tillsammans lösa olika sorters uppgifter och dra fördel av att lära dig genom och av varandra. Naturligtvis kan du alltid vända dig till läraren för att få råd och hjälp.

Handbok för nya studenter

I denna handbok finns information för dig som är ny student hos oss.

Läs handbok