Masterprogram i datavetenskap

120 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 35 till 2025 vecka 23
  • Ort: Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Anmälningskod: BTH-90580
  • Språk: Undervisningen ges på engelska.

Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart.

Masterprogram i datavetenskap

Bygg en bred kunskapsbas och en master i datavetenskap efter egen ritning – med tre inriktningar och valbara kurser väljer du själv spetskompetens i din examen.

Utbildning med forskning som fördel

Utbildningens uppbyggnad med fokus på forskning och tillämpning ger dig goda förutsättningar inom forskningsintensiva branscher eller för en framtida forskarkarriär. Du syr själv ihop din specialitet med valbara kurser inom områdena: IT-säkerhet, distribuerade och parallella system och intelligenta system.

Ett brett område där du väljer din nisch

Datavetenskap omfattar ämnen som programmering, datastrukturer, distribuerade system, nätverksteknologier, algoritmer och komplexitet. Utbildningen har i huvudsak tre inriktningar – IT-säkerhet, intelligenta system, och distribuerade och parallella system.
Grundkurserna handlar framför allt om maskininlärning och artificiell intelligens, datorsystemsäkerhet och programvarusäkerhet men även inom multiprocessorsystem och prestandaoptimering.

Forskningsfokus för förståelse och framtidssäkerhet

Utbildningen lägger stort fokus på forskningsförberedelse och kurserna fokuserar på aspekter nära forskningsfronten inom datavetenskap och gör nedslag i olika sätt att tillämpa dessa. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och laborationer i grupp eller enskilt och du gör även ett examensarbete.

Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng och leder fram till en teknologie masterexamen.

Liknande utbildningar

Kurser och innehåll

Nästan alla kurser jag har haft hittills har varit riktigt intressanta. Det är inte ofta man läser en kurs bara för att man ”måste”.

Elias
Student, Software Engineering

Här studerar du

På Campus Karlskrona hittar du utbildningar inom teknik, IT, fysisk planering, industriell ekonomi samt hälsa och vård. 

Campus Karlskrona ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden. 

 

Flygbild över Campus Gräsvik

Frågor?

Programansvarig:

Patrik Arlos

master.computerscience@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

0455-38 53 00

Vad är datavetenskap?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×