Välkomstbrev Civilingenjör i datorsäkerhet – HT-24

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Civilingenjör i datorsäkerhet!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen öppnar 26 juli. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 26 augusti 2024. Klockan 09.00 hälsar rektor dig välkommen på Campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal J1620. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och kåraktiviteter. Introduktionsveckans schema samt aktiviteter under första året på BTH kommer att publiceras på Studentportalen under Ny student.

Du har möjlighet att träffa Studentstöd som kan ge dig tips och svara på frågor inför terminsstart. De finns på plats den 22 augusti kl. 11.00-14.00 i hus J, plan 2, Campus Karlskrona, Valhallavägen 1. Passa på att samtidigt utforska vårt fina Campus och skaffa ett BTH-kort i receptionen.

Jag hoppas att du kommer att få en mycket lärorik och rolig studieupplevelse. Vi ses till hösten.

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto (från 26 juli)
Du kommer att få ett epost med länk till aktiveringen. Du kan läsa mer på Studentportalen – Kom igång.

2. Registrera dig på kurserna (från 26 juli)
För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Instruktioner finns på Studentportalen – Kom igång.

3. Delta på uppropet (26 augusti)
Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 6 hp Studietid: 2024 vecka 35 till 2024 vecka 44 Kurskod: MA1498

, 6 hp Studietid: 2024 vecka 35 till 2024 vecka 44 Kurskod: DV1574

, 6 hp Studietid: 2024 vecka 36 till 2025 vecka 3 Kurskod: DV1671

, 6 hp Studietid: 2024 vecka 45 till 2025 vecka 3 Kurskod: MA1499

, 6 hp Studietid: 2024 vecka 45 till 2025 vecka 3 Kurskod: IY1458

Kom förberedd till högskolan

Inför studiestart är det viktigt att du fräschar upp dina matematikkunskaper. Det program du antagits till har Matematik 4 som förkunskapskrav och du behöver de kunskaperna för att kunna tillgodogöra dig matematikundervisningen. Gå in på Förkunskaper i matematik och titta på inspelningar och övrigt material som berör Matematik 4. Notera att kursen Linjär algebra startar under introduktionsveckan. Inför kursstart bör du ha införskaffat kursböckerna Linjär algebra (2019 eller senare), Månsson, J. och Nordbeck, P., Studentlitteratur AB, ISBN: 9789144127408 och Övningar i Linjär algebra (2019 eller senare), Månsson, J. och Nordbeck, P., Studentlitteratur AB, ISBN: 9789144133553.

Om du inte programmerat förut eller vill fräscha upp gamla programmeringskunskaper för att komma väl förberedd för den inledande programmeringskursen rekommenderar vi Programmering i Python.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

Varmt välkommen till BTH!

Nurul Momen

Programansvarig

nurul.momen@bth.se
Nurul Momen

Har du frågor?

Om du fortfarande har frågor efter att du läst välkomstbrevet och besökt sidan
Nyss antagen, kontakta då studentreception@bth.se.