Datavetenskap för spelutveckling – distans

120 hp

:
  • Studietid: 2025 vecka 35 till 2027 vecka 22
  • Ort: Distans
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-87129
  • Språk: Svenska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Lär dig skapa miljöer och karaktärer i spel – på distans

Programmets fokus är programmering och hur den kan användas för att designa och skapa karaktärer, miljöer och andra element i spel. Utbildningen ger dig en stabil grund i programmering, men du specialiserar dig på spelutveckling. Programmet ges helt på distans och är en bantad version av campusprogrammet med samma namn på 180 högskolepoäng. (Läs mer om det här.)

Vad kommer du att läsa?

Du lär dig grunderna i programmering, som objektorientering, databaser och algoritmer med datastrukturer. Utöver det fördjupar du dig i spelutveckling i teoretiska kurser, projektarbeten och ett examensarbete. De första tre terminerna är samma som campusprogrammet på 180 högskolepoäng och du går med studenter därifrån genom hybridundervisning. Om du ändrar dig och skulle vilja byta till campusprogrammet kan du göra det under termin två eller tre. Skulle du efter det här programmet vilja fortsätta studera, kan du ansöka om att få gå år tre på campusprogrammet. Det finns alltså flera möjligheter att utöka studierna, även om en tvåårig utbildning räcker långt på arbetsmarknaden.

Hur ser framtiden ut?

Arbetsmarknaden för programmerare och utvecklare är stabil och efterfrågan är hög. Industrin behöver ständigt folk som kan de senaste teknikerna. De tekniker som används i branschen skiftar fort men med en utbildning som den här blir du eftertraktad på arbetsmarknaden. Här ligger fokus på tekniken inom spelutveckling och att du verkligen förstår det du arbetar med från grunden. Detta ger dig långsiktiga möjligheter att växa och utvecklas i din yrkesroll.

 

Programmet är helt nytt och viss information kan saknas på den här sidan. Vi fyller på så fort vi kan, men hör gärna av dig om du har frågor. Du hittar kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Kurser och innehåll

Frågor?

Profilbild

Programansvarig:

Patrik Svensson

patrik.svensson@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är spelteknik?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar