Välkomstbrev Fysisk planering – HT-21

Grattis - nu börjar ditt studentliv!

Välkommen till programmet Fysisk planering!

Terminen börjar måndagen den 23 augusti 2021. Klockan 11:00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen följt av information från studentkåren och stödfunktioner på BTH. Detta kommer sändas online, live på www.bth.se.

Den 23 augusti klockan 13.00 hålls ett obligatoriskt upprop med din programansvarig på ett online-möte i Zoom. Information och möteslänk skickas ett par dagar innan terminsstart till den e-postadress du angav vid ansökan på Antagning.se. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet eller om det uppstår tekniska problem i samband med uppropet måste du kontakta din programansvarig.

På grund av coronavirusutbrottet kommer undervisningen i introduktionsveckan (vecka 34) och resten av läsperiod 1 (vecka 35-43) vara en blandning av digital- och campusundervisning. Alla årskurser kommer att ha campusundervisning och därför är det viktigt att du söker bostad på din studieort i god tid. Håll dig uppdaterad via information för studenter gällande coronaviruset. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen.

I kursen FM1479 , som är din första kurs, kommer moment att genomföras både på Campus Gräsvik och utomhus i Karlskrona stad.

Varmt välkommen till BTH!

Patric Karlsson

Programansvarig

patric.karlsson@bth.se
Patric Karlsson

Det här ska du göra innan terminsstart

 1. Hämta ditt studentkonto

Ditt studentkonto är tillgängligt när du får e-post från BTH med information om hur du hämtar ditt studentkonto i Studentportalen. Har du inte fått information om ditt studentkonto 3 veckor innan programstart, hör av dig till ithelpdesk@bth.se.

 1. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet och delta i undervisningen måste du registrera dig på kurserna. Du måste även vara registrerad för att få tillgång till kurssidor i Canvas och delta i undervisning och examination. Registrering gör du i ”Ladok för studenter” i Studentportalen. Logga in med ditt studentkonto. Registreringen öppnar 3 veckor innan kursstart och är öppen 4 veckor totalt. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se.

 1. Besök “Nyss Antagen”

På sidan ”Nyss antagen” får du information om bostad, studentstöd, studentkåren, distansstudier, checklista och schemasökning samt annan nyttig information inför din studiestart på BTH.

 1. Titta runt i Studentportalen 

I Studentportalen kan du hitta mer information om dina studier, registrering, lärplattformen Canvas, och kontaktuppgifter till BTH.

 1. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Lärplattform och utrustning

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. I Canvas finns mer information om dina kurser och exempelvis inspelade föreläsningar, föreläsningsanteckningar, inlämningsuppgifter, diskussionsforum och tester med mera. Som student på BTH har du tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta verktyg kan användas för möten med lärare och andra studenter.

Här hittar du mer information om Canvas och hur du installerar Zoom.

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus i Karlskrona. Du behöver även ha tillgång till webb- eller inbyggd kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning.

Här hittar du eventuell rekommendation om prestanda för din dator.

Kursinformation

Deltagande på kursintroduktion är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till kursansvarig. Kurslitteratur hittar du i kursplanen som finns att ladda ner på kurssidan, följ länkarna nedan. Information från läraren om kursen hittar du på respektive kurssida i Canvas.

Kurser under den inledande terminen är:

, 15 hp Studietid: 2021 vecka 34 till 2021 vecka 43 Kurskod: FM1479

, 7,5 hp Studietid: 2021 vecka 44 till 2021 vecka 48 Kurskod: FM1481

, 7,5 hp Studietid: 2021 vecka 48 till 2022 vecka 02 Kurskod: FM1480

Följande kurslitteratur kommer användas i kursen FM1479 – Introduktion till fysisk planering:

Bodin, A., Hidemark, J., Stintzing, M., Nyström, S. (senaste upplagan) Arkitektens handbok. Studentlitteratur

I kursen behövs även en del material (pennor, ritsaker, skisspapper, m.m.) för att du ska kunna testa och träna med olika typer av rit-/skissmaterial. Detta är material som du har nytta av under hela din utbildning. Du kan antingen köpa/beställa detta i förväg, eller när du är på plats i Karlskrona – det kommer att finnas tillfälle för detta under första veckan.

Material:

 • Skalstock med 6 skalor – 30 cm bredd
 • Skisspapper på rulle, 30 cm bred samt gärna ytterligare en som är bredare än 30 cm, tjocklek mellan 24g/m2 och 35g/m2
 • Maskeringstejp, ritbordstejp eller ”målartejp”
 • Stiftpennor eller blyertspennor i olika tjocklek och hårdhet
 • Tuschpennor, förslagsvis i set med 0,3mm, 0,5mm samt 0,7mm
 • Ett set med färgpennor (d.v.s. skisspennor i färg/färgblyerts); förslagsvis kvalitetsmärken.
 • Sax, Modellkniv (brytbladskniv eller skalpell)
 • Suddgummi
 • Vinkelhake, genomskinlig plast 30/60 grader och 45/45 grader (mellanstorlek)
 • Skissblock, olinjerat A4
 • Lim, gärna RX lim

Flera av dessa produkter kan köpas in i Karlskrona eller online.

Skalstock samt skisspapper på rulle säljs främst av specialistbutiker, konstnärsbutiker eller on-line butiker.

Bra att veta