Välkomstbrev Fysisk planering – HT-22

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Fysisk planering!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 29 juli till 8 augusti 2022. Om du inte registrerar dig kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 22 augusti 2022. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen på Campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal C413A. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen.

I kursen FM1479, som är din första kurs, kommer moment under introduktionsveckan att genomföras både på Campus Karlskrona och utomhus i Karlskrona stad.

Varmt välkommen till BTH!

Patric Karlsson

Programansvarig

patric.karlsson@bth.se
Patric Karlsson

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto

Du kan aktivera ditt studentkonto när du fått e-post från BTH om studentkontot. Information och länk till aktivering finns på Studentportalen – Kom igång. Om du inte fått e-post om studentkonto en vecka innan registreringsperioden stänger, vänligen kontakta  IT-helpdesk.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Registrering gör du i Ladok för studenter, logga in med ditt studentkonto. Registreringsperioder hittar du här. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se. 

3. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.


Sidor att besöka

Nyss antagen finns tips om bland annat bostad, ekonomi och om hur du får en bra studiestart.

Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, lärplattformen Canvas och kontaktuppgifter till BTH.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 15,0 hp Studietid: 2022 vecka 34 till 2022 vecka 43 Kurskod: FM1479

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2022 vecka 48 Kurskod: FM1481

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 48 till 2023 vecka 2 Kurskod: FM1480

Följande kurslitteratur kommer användas i kursen FM1479 – Introduktion till fysisk planering:

Forshed, K. (2021). Att vara sin formel trogen- arkitekturens hantverk. Stockholm: Arkitektur förlag. ISBN 9789198511291

I kursen behövs även en del material (pennor, ritsaker, skisspapper, m.m.) för att du ska kunna testa och träna med olika typer av rit-/skissmaterial. Detta är material som du har nytta av under hela din utbildning. Du kan antingen köpa/beställa detta i förväg, eller när du är på plats i Karlskrona – det kommer att finnas tillfälle för detta under första veckan.

Material:

 • Skalstock med 6 skalor – 30 cm bredd
 • Skisspapper på rulle, 30 cm bred samt gärna ytterligare en som är bredare än 30 cm, tjocklek mellan 24g/m2 och 35g/m2
 • Maskeringstejp, ritbordstejp eller ”målartejp”
 • Stiftpennor eller blyertspennor i olika tjocklek och hårdhet
 • Tuschpennor, förslagsvis i set med 0,3mm, 0,5mm samt 0,7mm
 • Ett set med färgpennor (d.v.s. skisspennor i tusch/blyerts); förslagsvis kvalitetsmärken.
 • Sax, Modellkniv (brytbladskniv eller skalpell)
 • Suddgummi
 • Vinkelhake, genomskinlig plast 30/60 grader och 45/45 grader (mellanstorlek)
 • Skissblock, olinjerat A4
 • Limpistol av enklare typ samt limstavar till denna

Flera av dessa produkter kan köpas in i Karlskrona eller online.

Skalstock samt skisspapper på rulle säljs främst av specialistbutiker, konstnärsbutiker eller on-line butiker.

Bra att veta

På BTH arbetar vi för att alla nya studenter ska komma in i sina studier, hitta sin plats, få nya kompisar och känna sig hemma på våra campus i Karlskrona och Karlshamn. Våra preppledare är studenter på BTH som kan ge tips, information och svara på frågor från dig som är ny student. Allt du som ny student har funderingar om kan du fråga våra preppledare. Läs mer om Preppen på Studentportalen.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×