Välkomstbrev Civilingenjör i industriell ekonomi – HT-22

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Civilingenjör i industriell ekonomi!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 29 juli till 8 augusti 2022. Om du inte registrerar dig kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 22 augusti 2022. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen på Campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal J1280. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen.

Vi på BTH ser fram emot att träffa dig!

Varmt välkommen till BTH!

Henrik Sällberg

Programansvarig

henrik.sallberg@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto

Du kan aktivera ditt studentkonto när du fått e-post från BTH om studentkontot. Information och länk till aktivering finns på Studentportalen – Kom igång. Om du inte fått e-post om studentkonto en vecka innan registreringsperioden stänger, vänligen kontakta  IT-helpdesk.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Registrering gör du i Ladok för studenter, logga in med ditt studentkonto. Registreringsperioder hittar du här. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se. 

3. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.


Sidor att besöka

Nyss antagen finns tips om bland annat bostad, ekonomi och om hur du får en bra studiestart.

Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, lärplattformen Canvas och kontaktuppgifter till BTH.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 4,0 hp Studietid: 2022 vecka 34 till 2022 vecka 43 Kurskod: MA1486

, 6,0 hp Studietid: 2022 vecka 35 till 2022 vecka 43 Kurskod: IY1418

, 8,0 hp Studietid: 2022 vecka 35 till 2023 vecka 2 Kurskod: TE1421

, 6,0 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 2 Kurskod: IY1417

, 6,0 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 2 Kurskod: MA1448

Notera att kursen Matematisk problemlösning startar redan i introduktionsveckan (vecka 34). Inför kursstart bör du fräschat upp dina matematikkunskaper. Kika gärna på Förkunskaper i matematik. Inför kursstart bör du också ha införskaffat kursboken Problemlösningens grunder – matematisk metodik (2:a upplagan), av Henrik Petersson. (ISBN 978-91-44-11299-2).

Gå gärna in på Programöversikt och leta upp utbildningsplanen för din årskull 2022. I utbildningsplanen ser du vilka kurser som du skall läsa under din studietid. Kurserna som finns angivna ovan är kurserna som du kommer läsa första termin. Vi rekommenderar att du omgående skaffar litteraturen till kurserna (klicka på länken för respektive kurs och leta upp kurslitteraturen).

Bra att veta

På BTH arbetar vi för att alla nya studenter ska komma in i sina studier, hitta sin plats, få nya kompisar och känna sig hemma på våra campus i Karlskrona och Karlshamn. Våra preppledare är studenter på BTH som kan ge tips, information och svara på frågor från dig som är ny student. Allt du som ny student har funderingar om kan du fråga våra preppledare. Läs mer om Preppen på Studentportalen.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×