Välkomstbrev Civilingenjör i industriell ekonomi – HT-23

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Civilingenjör i industriell ekonomi!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 28 juli till 9 augusti 2023. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 21 augusti 2023. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen på Campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal J1280. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen.

Vi på BTH ser fram emot att träffa dig!

Varmt välkommen till BTH!

Henrik Sällberg

Programansvarig

henrik.sallberg@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto (från 26 juli)
Du kommer att få ett epost med länk till aktiveringen. Du kan läsa mer på Studentportalen – Kom igång.

2. Registrera dig på kurserna (från 26 juli)
För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Instruktioner finns på Studentportalen – Kom igång.

3. Delta på uppropet (26 augusti)
Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 4 hp Studietid: 2023 vecka 34 till 2023 vecka 43 Kurskod: MA1486

, 6 hp Studietid: 2023 vecka 35 till 2023 vecka 43 Kurskod: IY1418

, 8 hp Studietid: 2023 vecka 35 till 2024 vecka 2 Kurskod: TE1421

, 6 hp Studietid: 2023 vecka 44 till 2024 vecka 2 Kurskod: MA1448

, 6 hp Studietid: 2023 vecka 44 till 2024 vecka 2 Kurskod: DV1574

Kom förberedd till högskolan

Inför studiestart är det viktigt att du fräschar upp dina matematikkunskaper. För matematik kan du gå in på Förkunskaper i matematik. Notera att kursen Matematisk problemlösning startar under introduktionsveckan (vecka 34). Inför kursstart bör du ha införskaffat kursboken Problemlösningens grunder: matematisk metodik. 2:a upplagan. Petersson, H (2016). ISBN 978-91-44-11299-2.

Om du inte programmerat förut eller vill fräscha upp gamla programmeringskunskaper för att komma väl förberedd för den inledande programmeringskursen rekommenderar vi Programmering i Python.

Gå gärna in på Programöversikt och leta upp utbildningsplanen för din årskull 2023. I utbildningsplanen ser du vilka kurser som du skall läsa under din studietid. Kurserna som finns angivna ovan är kurserna som du kommer läsa första termin. Vi rekommenderar att du omgående skaffar litteraturen till kurserna (klicka på länken för respektive kurs och leta upp kurslitteraturen).

Har du frågor?

Om du fortfarande har frågor efter att du läst välkomstbrevet och besökt sidan
Nyss antagen, kontakta då studentreception@bth.se.