Välkomstbrev Civilingenjör i maskinteknik – HT-21

Grattis - nu börjar ditt studentliv!

Välkommen till programmet Civilingenjör i maskinteknik!

Terminen börjar måndagen den 23 augusti 2021. Klockan 11:00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen följt av information från studentkåren och stödfunktioner på BTH. Detta kommer sändas online, live på www.bth.se. 

Den 23 augusti klockan 13.00 hålls ett obligatoriskt upprop med din programansvarig på ett online-möte i Zoom. Information och möteslänk skickas ett par dagar innan terminsstart till den e-postadress du angav vid ansökan på Antagning.se. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet eller om det uppstår tekniska problem i samband med uppropet måste du kontakta din programansvarig. 

På grund av coronavirusutbrottet kommer undervisningen i introduktionsveckan (vecka 34) och resten av läsperiod 1 (vecka 35-43vara en blandning av digital- och campusundervisning. Alla årskurser kommer att ha campusundervisning och därför är det viktigt att du söker bostad på din studieort i god tid. Håll dig uppdaterad via information för studenter gällande coronaviruset. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen. 

Jag hoppas att du nu har flera spännande studieår framför dig hos oss och att du nu påbörjar en lång, inspirerande och givande karriär som ingenjör. Sverige och världen behöver fler ingenjörer för att tackla alla utmaningar som samhället står inför, och jag och mina kollegor kommer göra allt som står i vår makt för att du och dina studiekamrater ska få en så bra start på karriären som är möjligt.

En del i att ge stöd så här inledningsvis i studierna är att vi har ett mentorsprogram från skolstart där du tillsammans med en grupp studiekamrater under ledning av en student som pluggat några år får lite stöd och hjälp med att komma igång med studierna. Som en del av att förbereda oss för att ta emot dig som ny student vill vi gärna veta lite mer om dig och önskar därför att du svarar på bifogad enkät. OBS! Detta är inget prov och det finns inga rätta eller fel svar 😉 . Inga svar är heller bindande.

Länk till enkät

 

Varmt välkommen till BTH!

Christian Johansson Askling

Programansvarig

christian.johansson.askling@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto

Du kan aktivera ditt studentkonto när du fått e-post från BTH om studentkontot. Information och länk till aktivering finns på Studentportalen – Kom igång. Om du inte fått e-post om studentkonto en vecka innan registreringsperioden stänger, vänligen kontakta  IT-helpdesk.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Registrering gör du i Ladok för studenter, logga in med ditt studentkonto. Registreringsperioder hittar du här. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se. 

3. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.


Sidor att besöka

Nyss antagen finns tips om bland annat bostad, ekonomi och om hur du får en bra studiestart.

Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, lärplattformen Canvas och kontaktuppgifter till BTH.

Lärplattform och utrustning

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. I Canvas finns mer information om dina kurser och exempelvis inspelade föreläsningar, föreläsningsanteckningar, inlämningsuppgifter, diskussionsforum och tester med mera. Som student på BTH har du tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta verktyg används för viss digital undervisning och möten med lärare och andra studenter. Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

 

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus i Karlskrona och Karlshamn. Du behöver även ha tillgång till webb- eller inbyggd kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du rekommendation om prestanda för din dator.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 4 hp Studietid: 2021 vecka 34 till 2021 vecka 43 Kurskod: MA1486

, 6 hp Studietid: 2021 vecka 35 till 2021 vecka 43 Kurskod: FY1431

, 8 hp Studietid: 2021 vecka 35 till 2022 vecka 02 Kurskod: MT1551

, 6 hp Studietid: 2021 vecka 44 till 2022 vecka 02 Kurskod: MA1448

, 6 hp Studietid: 2021 vecka 44 till 2022 vecka 02 Kurskod: DV1574

Notera att kursen Matematisk problemlösning startar redan i introduktionsveckan (vecka 34). Inför kursstart bör du fräschat upp dina matematikkunskaper Förkunskaper i matematik. Inför kursstart bör du också ha införskaffat kursboken Problemlösningens grunder – matematisk metodik (2:a upplagan), av Henrik Petersson. (ISBN 978-91-44-11299-2).

Bra att veta

På BTH arbetar vi för att alla nya studenter ska komma in i sina studier, hitta sin plats, få nya kompisar och känna sig hemma på våra campus i Karlskrona och Karlshamn. Våra preppledare är studenter på BTH som kan ge tips, information och svara på frågor från dig som är ny student. Allt du som ny student har funderingar om kan du fråga våra preppledare. Läs mer om Preppen på Studentportalen.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×