Masterprogram i marin teknik

120 hp

:
  • Studietid: 2025 vecka 36 till 2027 vecka 22
  • Ort: Campus Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-90596
  • Språk: Engelska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Utforska och utveckla marina möjligheter med teknik

Framtiden kräver att vi både vårdar och nyttjar haven. För det krävs innovation och kompetens inom marin teknik. Masterprogrammet inom marin teknik ger dig tekniska kunskaper som kan lösa marina utmaningar och skapa marina möjligheter – en kompetens som efterfrågas allt mer.

Vad kommer du att läsa?

Du utforskar områden som oceanografi, marinkonstruktion, samt radar- och sonarteknologi. Du fördjupar dig i undervattensteknik och genom samverkan mellan BTH och andra aktörer i branschen. Utbildningen har tagits fram i samarbete med svensk industri för att matcha dess behov, och båda åren avslutas med projekt kopplade till verkliga situationer och din framtida yrkesroll. I samband med projekten studerar du produktutveckling, projektledning och industriell ekonomi.

Hur ser framtiden ut?

Utbildningen är baserad på behov hos företag som Saab och deras ubåtsproduktion, Försvarsmakten, Kustbevakningen, NKT och andra som jobbar med marin teknik och energi. Efter examen kan du bland annat arbeta med ny teknik på fartyg eller utveckla fjärrstyrda robotar. Du kan planera utläggning av undervattensinstallationer eller jobba med havsbaserad energi som våg- och vindkraft. Yrkesroller är till exempel utvecklingsledare, utvecklingsingenjör, strategisk projektledare, produktutvecklare, specialist eller teknisk chef.  Kunskaperna skapar också möjligheter utanför det marina området om du i framtiden vill byta bransch.

Programmet är helt nytt och viss information kan saknas på den här sidan. Vi fyller på så fort vi kan, men hör gärna av dig om du har frågor. Du hittar kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Kurser och innehåll

Efter utbildningen?

Vanliga yrkesroller efter examen är:

Utvecklingsledare, utvecklingsingenjör, strategisk projektledare, produktutvecklare, specialist eller teknisk chef.

Frågor?

Programansvarig:

Johan Hjortsberg

johan.hjortsberg@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är marin teknik och maskinteknik?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar