Nya ingenjörsstudenter lockar företag

Redan under sin första vecka på BTH lockar våra nya ingenjörsstudenter intresset från arbetsmarknaden. Som en del av introduktionsveckan välkomnade vi idag några av regionens innovativa företag för att ge ingenjörsstudenterna en försmak på framtiden.

Eventet öppnar en viktig dörr till näringslivet när företag som SAAB, NKT, FMV, Försvarsmakten, Roxtec och Afry är på plats. Magnus Olsson, SAAB Kockums, pratade om möjligheterna med att samarbeta med så många företag.
– Det här en unik chans ni har – ta vara på den.

Eventet är också ett startskott för de samarbeten som väntar redan under studietiden. Under de kommande åren kommer studenterna få möjlighet att lära känna dessa företag och fler genom att arbeta tillsammans för att lösa samhällsutmaningar i olika projekt. Företagen erbjuder också studiebesök, sommarjobb, traineeplatser och möjlighet att använda företagens labbmiljöer.

– Vi tror på långsiktiga relationer. Hos oss kan man bo lokalt och jobba globalt. Vi erbjuder oanade möjligheter där bara fantasin sätter gränser, sa Jan Flinke från NKT.

Studenternas idéer, entusiasm och kreativa tankesätt kommer till stor del att driva morgondagens teknologiska utveckling och det blir spännande att se hur resan ser blir och hur de kommer att ta plats i och förändra framtiden. Det finns i alla fall både plats och behov för dem när de tar examen. Oscar Erlingsson, Business Development och  Strategy Implementation Manager på Roxtec Group, rundade av.
– Vi har hört nästan alla säga att det behövs väldigt många ingenjörer i Karlskrona och det stämmer verkligen.

 

22 augusti 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×