Välkomstbrev Högskoleingenjör i maskinteknik – HT-22

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Högskoleingenjör i maskinteknik!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 29 juli till 8 augusti 2022. Om du inte registrerar dig kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 22 augusti 2022. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen på Campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal J1620. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen.

Jag hoppas att du nu har flera spännande studieår framför dig hos oss och att du nu påbörjar en lång, inspirerande och givande karriär som maskiningenjör. Sverige och världen behöver fler ingenjörer för att tackla alla utmaningar som samhället står inför, och jag och mina kollegor kommer göra allt som står i vår makt för att du och dina studiekamrater ska få en så bra start på karriären som är möjligt.

Som en del av att förbereda oss för att ta emot dig som ny student vill vi gärna veta lite mer om dig och önskar därför att du svarar på bifogad enkät. OBS! Detta är inget prov och det finns inga rätta eller fel svar 😉 . Inga svar är heller bindande.

Länk till enkät

Varmt välkommen till BTH!

Christian Johansson Askling

Programansvarig

christian.m.johansson@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto (från 26 juli)
Du kommer att få ett epost med länk till aktiveringen. Du kan läsa mer på Studentportalen – Kom igång.

2. Registrera dig på kurserna (från 26 juli)
För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Instruktioner finns på Studentportalen – Kom igång.

3. Delta på uppropet (26 augusti)
Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 6 hp Studietid: 2022 vecka 34 till 2022 vecka 43 Kurskod: MA1495

, 6 hp Studietid: 2022 vecka 35 till 2022 vecka 43 Kurskod: FY1431

, 6 hp Studietid: 2022 vecka 35 till 2023 vecka 2 Kurskod: MT1552

, 6 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 2 Kurskod: DV1574

, 6 hp Studietid: 2022 vecka 44 till 2023 vecka 2 Kurskod: MA1448

Kursen Matematik grundkurs med problemlösning startar under introduktionsveckan. Redan från kursstart är det viktigt att du har kurslitteratur och grafritande räknare tillgänglig. Litteratur i kursen är Avancera II av Henrik Petersson (ISBN 978-91-44-13325-6). Eftersom den grafritande räknaren ska användas även på tentamen får den inte vara symbolhanterande. Det är också viktigt att du har repeterat dina kunskaper från gymnasiekurserna inför kursstarten Förkunskaper i matematik. Om du har frågor inför kursstarten kontaktar du Malin Bernelf (malin.bernelf@bth.se) som är kursansvarig.

Har du frågor?

Om du fortfarande har frågor efter att du läst välkomstbrevet och besökt sidan
Nyss antagen, kontakta då studentreception@bth.se.