Välkomstbrev Software Engineering – HT-24

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Software Engineering!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 26 augusti 2024. Klockan 09.00 hälsar rektor dig välkommen på campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i sal G340. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och kåraktiviteter. Introduktionsveckans schema samt aktiviteter under första året på BTH kommer att publiceras på Studentportalen under Ny student.

Du har möjlighet att träffa Studentstöd som kan ge dig tips och svara på frågor inför terminsstart. De finns på plats den 22 augusti kl. 11.00-14.00 i hus J, plan 2, campus Karlskrona, Valhallavägen 1. Passa på att samtidigt utforska vårt fina campus och skaffa ett BTH-kort i receptionen.

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto (från 26 juli)
Du kommer att få ett epost med länk till aktiveringen. Du kan läsa mer på Studentportalen – Kom igång.

2. Registrera dig på kurserna (från 26 juli)
För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Instruktioner finns på Studentportalen – Kom igång.

3. Delta på uppropet (26 augusti)
Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 7,5 hp Studietid: 2024 vecka 35 till 2024 vecka 44 Kurskod: DV1670

, 7,5 hp Studietid: 2024 vecka 36 till 2024 vecka 44 Kurskod: PA1489

, 7,5 hp Studietid: 2024 vecka 45 till 2025 vecka 3 Kurskod: MA1507

, 7,5 hp Studietid: 2024 vecka 45 till 2025 vecka 3 Kurskod: DV1627

Kom förberedd till högskolan

Som programansvarig med erfarenheten av vad som brukar hjälpa nya studenter i studiestarten rekommenderar  jag att ni tar er tid till repetition innan utbildningen börjar.

Inför studiestart är det viktigt att du fräschar upp dina matematikkunskaper på Förkunskaper i matematik.

Om du inte programmerat förut eller vill fräscha upp gamla programmeringskunskaper för att komma väl förberedd inför kursen Programmering och Problemlösning med Python bör du läsa information om kursen  och introduktion till Python samt öva dig på Programmering i Python.

Studenter brukar tycka att steget är stort mellan den inledande programmeringskursen i Python och den efterföljande i C++. Följande devblogg hos Microsoft ger en bra förklaring för Hello World i programmeringsspråket C++. Inlägget nämner specifikt Visual Studio 2017, men stegen är precis densamma i Visual Studio 2022 som vi använder oss av idag. Vi rekommenderar även dokumentation från Microsoft för vad som händer när ett program kompileras.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

I Canvas finns även vår Programsida där jag som programansvarig informerar er om programmet och om möjligheter som jag får ta del från BTH:s olika operativa enheter. Informationen kommer inte bara läggas på Programsidan, den kommer också upp på Discord men för att se uppläggen bäst hänvisar jag till Canvas.

Varmt välkommen till BTH!

Torbjörn Fridensköld

Programansvarig

torbjorn.fridenskold@bth.se

Har du frågor?

Om du fortfarande har frågor efter att du läst välkomstbrevet och besökt sidan
Nyss antagen, kontakta då studentreception@bth.se.