Maker Ninjas på plats i årskurs fem för att inspirera kring teknik

Student hjälper elev

De senaste veckorna har pedagoger från Kreativum och studenter från BTH gästat Tullskolans årskurs fem. Eleverna har testat på att programmera och lösa uppdrag med hjälp av Spike-robotar från LEGO Education.

Kreativum Science Center i Karlshamn är ett interaktivt upptäckarcenter med en mängd spännande aktiviteter inom det som brukar förkortas STEM (Science, Tech, Engineering and Math). De har även en mobil verksamhet, ”Mobilt Science Center” som de bland annat besöker skolor med. Nu var det dags för årskurs fem på Tullskolan i Karlskrona att få besök.

Eleverna fick prova på att programmera och inspireras av biomimik, det vill säga teknik som efterliknar förebilder i biologiskt liv i naturen.

Syftet med satsningen är att väcka intresse och nyfikenhet för naturvetenskapliga ämnen, teknik och matematik, och det har man verkligen lyckats med enligt klassens mentor Kristin Dittmer.

–Eleverna har varit helt uppslukade av det här. De har varit väldigt engagerade och lär sig mycket. Jag tror verkligen att det ger ett teknikintresse och leder till att eleverna ser nya möjligheter för framtiden, säger hon.

På plats fanns BTH:s studenter, Maker Ninjas, för att hjälpa och stötta eleverna.

–Att möta barn och unga på deras hemmaplan, där de kan känna sig trygga, är ett sätt för oss att visa hur kul och stimulerande det är med teknik i olika former, säger vicerektor Andreas Larsson.

25 april 2024

Teknik för alla

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×