Inspirerande teknikupplevelser för framtidens ingenjörer

Möjligheternas Värld, ett evenemang som syftar till att inspirera unga till teknikinriktade högskoleval, äger rum den 15 – 19 januari 2024 på Kreativum i Karlshamn.

Evenemanget, som är ett samarbete mellan Teknikcollege, Kreativum, Volvo Cars, Uniper, Södra, Avalon Innovation och BTH, ger cirka 1 000 åttondeklassare möjlighet att prova på teknikstationer under ledning av gymnasieelever från Teknikcollege.

I år bidrar BTH med en workshop där eleverna får testa på 3D-modellering i det webbaserade verktyget Tinkercad, med stöd från BTH-studenten Rahima Yousefi som läser på programmet Högskoleingenjör i maskinteknik. Rahima delar även med sig av sina egna erfarenheter av högskolestudier och vicerektor Andreas Larsson bidrar med en presentation av BTH:s verksamhet inom såväl utbildning som forskning. Syftet med BTH:s medverkan är att inspirera deltagarna till teknikinriktade högskoleval genom att ge en inblick i livet som BTH-student.

– Som student som hittade min drömutbildning inom maskinteknik, vill jag vara den inspirationskälla jag själv saknade som gymnasieelev. En teknisk högskoleutbildning ger en fantastisk grund för framtiden och öppnar upp för spännande karriärmöjligheter. Så fortsätt att följa era passioner och låt tekniken ta er till nya höjder, avslutar Rahima Yousefi.

19 januari 2024

Teknik för alla

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×