Satsning på digital utrustning ger försprång

Studenter med Hololens

BTH gör en rejäl satsning på sina medietekniska utbildningsprogram – en klassuppsättning Hololens 2 kommer från och med nu att användas i undervisningen och studenterna är överlyckliga över investeringen.

Hololens 2 är ett ”Mixed Reality”-headset, på så sätt att det blandar fysiska och digitala världar. Headseten kommer att användas av studenterna på programmen ”Design av digitala och immersiva upplevelser” och ”Design av digitala upplevelser för lärande” men de kommer även att användas i en rad andra medietekniska kurser.

– Det är tänkt att alla studenter i en kurs ska ha tillgång till headset under hela kursens gång, till exempel i grupp av två till tre studenter. Då kan studenterna jobba med kreativa gestaltningar under en hel kurs att behöva lämna ifrån sig ”sitt” headset med jämna mellanrum, vilket innebär risk för nollställningar och tidsförluster, berättar Markus Fiedler, professor vid institutionen för teknik och estetik.

Satsningen kommer som sagt att gynna studenterna men även den forskning som bedrivs inom området får också ta del av satsningen:

– Vi kommer att skapa en Experience Space på Campus Karlshamn för att kunna låta intresserade ta del av nya medier, teknologier och våra studenters kreativa gestaltningar. Redan nu har intresset kring dessa headset varit stort och det banar vägen för oanade samverkansmöjligheter framöver, berättar Markus Fiedler vidare.

Unik investering där enbart fantasin sätter gränser
– Den första kullen av studenter på utbildningen ”Design av digitala och immersiva upplevelser” har redan gjort ett antal uppseendeväckande arbeten och utrustade med kreativitetsframkallande medieteknik är det ”bara fantasin som sätter gränser”, som man brukar säga.

– Ingen av de internationella kollegor som jag har pratat med sedan investeringen blev klar, har någonting i närheten till förfogande, avslutar Markus Fiedler.

Läs mer om utbildningarna inom digitala medier

17 mars 2022

Mer om medieteknik på BTH

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×