Att plugga på BTH

Utbildning som gör vilja till verklighet

 Ta första steget mot att göra det du vill. Hitta din framtid bland våra utbildningsområdenprogram, kurser och kurspaket.

 

UTBILDNINGAR ÖPPNA FÖR ANMÄLAN JUST NU

Våra utbildningsområden

Mycket mer än teknisk

Vi forskar, utbildar och ger människor kraft att göra världen bättre. Många tekniska karriärer har sin början här på BTH, men många andra också. Vi är en teknisk högskola som är mycket mer än teknisk – och en bra start på många intressanta yrkesliv. Kanske på ditt?

STUDENTLIV - MYCKET MER ÄN PLUGG

Att börja plugga och leva studentliv innebär en ny vardag, och ofta en fullsmockad kalender. Studentkåren och studentföreningarna erbjuder både nytta som kompletterar studierna – och massor av nöjen. 

Städerna där våra campus finns ligger i ett av Unesco utsett biosfärområde och utanför dörren väntar förutom de charmiga städernas utbud också unik natur och kultur som du kan nå till fots, på cykel eller kajak.

Läs mer om studentlivet på BTH

Det bästa är närheten till allt, bra förbindelser och en underbart mysig stad med lång historia. Det finns många fritidsaktiviteter och bra hockey, handboll och fotboll att titta på.

Andrée
Student, Sjuksköterskeprogrammet

Karlshamn är en liten charmig stad som har mycket att erbjuda, somrarna är magiska. Campus är litet vilket jag ser som en fördel, det blir lite ”alla känner alla”-stämning.

Sara
Student, Design av digitala spel

Nervöst är naturligt?

Att börja på högskola är ett stort steg. Det är klart att det blir nervöst. Men det varar inte länge.

Läs om att plugga på högskola

Var ska du bo när du pluggar?

I två precis lagom stora städer, Karlskrona och Karlshamn hittar du våra campus. Hur går det egentligen till att skaffa tak över huvudet?

Att fixa boende under studietiden behöver inte alltid vara så komplicerat.

Läs mer om bostad

Livet på campus

Att äta sin lunch vid havet ger en extra guldkant. Lokalerna är moderna, det är viktigt för mig.

Adam
Civilingenjör i datorsäkerhet

 

Morgondagens teknik och orörd natur

Plugga där forskningen är i världsklass. Där du har tillgång till moderna lokaler, får jobba tätt med moderna företag och bygga en språngbräda ut i världen. Där du skaffar kompetens och möjligheter att förändra världen. 
Men också där skogen möter havet. Där du kan skriva uppsats ackompanjerad av vågbrus och fågelsång – på en sommarljummen klippa, efter ett bad.  

Välkommen till våra två campus vid vattnet – Campus Karlshamn och Campus Gräsvik.

Studiemiljö: Världen!

BTH har samarbeten med en mängd olika universitet, i många delar av världen – så i många av våra program erbjuds möjlighet att läsa en termin utomlands.

Att plugga i ett annat land ger dig en mängd upplevelser och lärdomar, och kan också vara positivt att ha i CV:t när du ger dig ut på arbetsmarknaden.

Utlandsstudier vid BTH

Därför BTH

BTH är ingen stor högskola och vi utbildar inte inom alla områden. Men där vi satsar, där satsar vi allt. Vår koncentration gör våra utbildningar skarpa och genererar banbrytande forskning – en del i världsklass.

Innovation som går att använda

All innovation och vetenskap som föds på BTH ska kunna användas för att lösa samhällsutmaningar. Vår forskning skapar innovationer och våra studenter bidrar med ny kompetens – med det gemensamma målet att matcha utmaningarna.

Goda omständigheter, goda möjligheter

Från våra campus blickar du ut över havet. Naturen ger lugn för fokus och ro för studier – samtidigt som du delar korridor med spjutspetsforskning i världsklass. Kombinationen ger en optimal grogrund för innovation, vetenskap, kunskap och utveckling.

Nära världen och framtiden

BTH är en lite mindre högskola, men vår storlek gör oss flexibla och snabba att ställa om – och vara ett lärosäte för sin samtid och framtid. Och litenhet ger närhet. Du studerar och lever nära lärare, forskare, och företag ute i näringslivet och världen.

Forskning formar framtidens utbildningar

En stor del av vår verksamhet är forskning och i den förutser vi framtida behov – vilket i sin tur styr innehållet i din utbildning. Med en examen från BTH är du redo för de behov du möter på arbetsmarknaden. Vår forskning ger dig ett försprång.

BTH FINNS ÖVERALLT

Nästan överallt, i alla fall. Vi finns på webben, på sociala medier, på mässor, på vår turné…

Vill du träffa oss, så finns det massa möjligheter! Särskilt i år då du har möjlighet att träffa oss digitalt i flera olika sammanhang.

Träffa oss!

Fråga någon som vet

Hur är det att plugga på BTH – enligt våra studenter? Här svarar de på dina frågor!

Fråga en student

BTH:s utbildningskatalog HT-21