Bli student på BTH

Förändra framtiden – plugga på BTH

Vad ska du göra i framtiden? Bli projektledare i hållbar utveckling, programmerare eller sjuksköterska? Eller ingenjör, speldesigner eller planeringsarkitekt?

Börja din bana på en högskola som är mycket mer än teknisk. Här skapar forskning och utbildning innovation som kan förändra världen. Välkommen till BTH.

UTBILDNINGSOMRÅDEN     PROGRAM    Kurser och kurspaket 

Fråga en student

Hur är det att plugga på BTH – enligt de som verkligen vet? Här svarar våra studenter på dina frågor!

Fråga en student

Mycket mer än teknisk

Studenterna Josefin och Albin berättar om hur det är att studera på BTH – men också vilka utbildningar vi erbjuder.

NERVÖST ÄR NATURLIGT?

Att börja på högskola är ett stort steg. Det är klart det blir nervöst. Men det varar inte länge.

 

Läs om att plugga på högskola

STUDENTLIV - MYCKET MER ÄN PLUGG

Att börja plugga och leva studentliv innebär en ny vardag, och ofta en fullsmockad kalender. Studentkåren och studentföreningarna erbjuder både nytta som kompletterar studierna – och massor av nöjen. 

Städerna där våra campus finns ligger i ett av Unesco utsett biosfärområde och utanför dörren väntar förutom de charmiga städernas utbud också unik natur och kultur som du kan nå till fots, på cykel eller kajak.

Läs mer om studentlivet på BTH

Det bästa är närheten till allt, bra förbindelser och en underbart mysig stad med lång historia. Det finns många fritidsaktiviteter och bra hockey, handboll och fotboll att titta på.

Andrée
Sjuksköterskeprogrammet

Det är en liten charmig stad som har mycket att erbjuda, somrarna är magiska. Campus är litet vilket jag ser som en fördel, det blir lite ”alla känner alla”-stämning.

Sara
Design av digitala spel

Livet på campus

Att äta sin lunch vid havet ger en extra guldkant. Lokalerna är moderna, det är viktigt för mig.

Adam
Civilingenjör i datorsäkerhet

 

Morgondagens teknik och orörd natur

Plugga där forskningen är i världsklass. Där du har tillgång till moderna lokaler, får jobba tätt med moderna företag och bygga en språngbräda ut i världen. Där du skaffar kompetens och möjligheter att förändra världen. 
Men också där skogen möter havet. Där du kan skriva uppsats ackompanjerad av vågbrus och fågelsång – på en sommarljummen klippa, efter ett bad.  

Välkommen till våra två campus vid vattnet – Campus Karlshamn och Campus Gräsvik.

Studiemiljö: Världen!

BTH har samarbeten med en mängd olika universitet, i många delar av världen – så i många av våra program erbjuds möjlighet att läsa en termin utomlands. Att plugga i ett annat land ger dig en mängd upplevelser och lärdomar, och kan också vara positivt att ha i CV:t när du ger dig ut på arbetsmarknaden. 

bild på student som studerar utomlands

Läs mer om Natalies erfarenheter av studier i USA och Shanghai

Det bästa med att göra en termin utomlands är dels att man får utforska och uppleva en annan kultur med allt vad det innebär, och dels att man växer mycket som person. Man får en känsla av att inget är omöjligt.

Natalie
Civilingenjör i industriell ekonomi

 

Utlandsstudier vid BTH

Därför BTH

BTH FINNS ÖVERALLT

Nästan överallt, i alla fall. Vi finns på webben, på sociala medier, på mässor, på vår turné… Vill du träffa oss, så finns det massa möjligheter!

Träffa oss!